«Εσπασαν» τα ισόβια δεσμά

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Εσπασαν» τα ισόβια δεσμάΔευτέρα, Ιούνιος 16, 2014 - 16:52

Εξι χρόνια μετά τη δολοφονία της συζύγου και μητέρας των δύο παιδιών του και τέσσερα χρόνια μετά την πρωτόδικη καταδίκη του στην ανωτέρα των ποινών, τα ισόβια δεσμά του 42χρονου καθηγητή Μουσικής Γιάννη Κατσιλάμπρου «σπάνε». Οι δικαστές του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας έριξαν την αυλαία στην πολυτάραχη ακροαματική διαδικασία, που διεκόπη αρκετές φορές λόγω της συναισθηματικής φόρτισης των συγγενών της αδικοχαμένης σολίστ Παναγιώτας Μαζαράκη, καταδικάζοντας

τον κατηγορούμενο σε ποινή κάθειρξης 20 ετών.

Παρά την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, η έδρα του δικαστηρίου αναγνώρισε στον 42χρονο, που τον Σεπτέμβριο του 2008 σκότωσε, έθαψε και τσιμεντάρισε τη σύζυγό του δίπλα στο σπίτι τους στη Φιλοθέη, το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, μειώνοντας καθοριστικά την πρωτόδικη ποινή που του είχε επιβληθεί. Δεν έγινε ωστόσο δεκτός από τους δικαστές ο ισχυρισμός της υπεράσπισης του κατηγορουμένου ότι το έγκλημα τελέστηκε εν βρασμώ ψυχής, καθώς το θύμα φέρεται να είχε θίξει τον θύτη.

«Εθιξε τον ανδρισμό μου»

Ο ίδιος ο δράστης στην απολογία του είχε υποστηρίξει πως η σύζυγός του τον κακοποιούσε τόσο ψυχικά όσο και σωματικά, τον μείωνε διαρκώς και πως το μοιραίο απόγευμα είχε αμφισβητήσει την πατρότητα της κόρης τους. «Με έθιξε, έθιξε τον ανδρισμό μου. Τώρα καταλαβαίνω πως το είπε για να με τρελάνει» είχε υποστηρίξει ο 42χρονος, περιγράφοντας πώς οδηγήθηκε στο αποτρόπαιο έγκλημα.

«Δεν θα συγχωρήσω ποτέ τον εαυτό μου. Τον μισώ, δεν αντέχω να κοιταχτώ στον καθρέφτη» είχε προσθέσει με δάκρυα στα μάτια, εισπράττοντας οργισμένους χαρακτηρισμούς από την οικογένεια της 36χρονης. «Αλήτη, ψεύτη, γα...ω το σπίτι σου, δολοφόνε» φώναζαν οι συγγενείς του θύματος. «Ο κατηγορούμενος ενήργησε με προμελετημένο δόλο τόσο κατά τη λήψη της απόφασης να σκοτώσει τη σύζυγό του όσο και κατά την εκτέλεση της πράξης. Είχε αποφασίσει να σκοτώσει την Παναγιώτα εκ των προτέρων. Η ψυχρή, απογυμνωμένη παντός συναισθήματος συμπεριφορά του προς την οικογένεια του θύματος μετά την πράξη και οι προσπάθειές του να κερδίσει χρόνο για να εξαφανίσει τα ίχνη της φρικτής και αποτρόπαιας πράξης του αποδεικνύουν πως δεν υπήρξε βρασμός ψυχής» είχε τονίσει ο εισαγγελέας της έδρας, υπογραμμίζοντας πως και οι κινήσεις του δράστη μετά το έγκλημα έδειχναν ψυχραιμία και σκληρότητα.

«Εβγαλε ακόμη και τα ρούχα, ξεγυμνώνοντας το κορμί της συζύγου του, της έβγαλε το εσώρουχο και το έβαλε ανάμεσα στα πόδια της, ώστε εάν κάποια στιγμή εντοπιζόταν το πτώμα της, οι Αρχές να θεωρήσουν πως επρόκειτο για σεξουαλικό έγκλημα, ώστε να μην πέσουν πάνω του οι υποψίες» είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ο εισαγγελικός λειτουργός, ζητώντας να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος, όπως και πρωτόδικα. Συγκρατημένοι ήταν οι συγγενείς του θύματος στο άκουσμα της απόφασης των δικαστών, ενώ μιλώντας στην «Espresso», ο συνήγορος του κατηγορουμένου Αδαμάντιος Μπασαράς δήλωσε πως η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης υπήρξε ορθή και δίκαιη.

Ντέμη Ντάβαρη

Keywords
Τυχαία Θέματα