Χειροπέδες σε τρεις... «γαλονάδες» που έκλεβαν καύσιμα από τη βάση στον Αραξο

ΡΕΠΟΡΤΑΖΧειροπέδες σε τρεις... «γαλονάδες» που έκλεβαν καύσιμα από τη βάση στον ΑραξοΔευτέρα, Ιούνιος 16, 2014 - 16:25

Εξπέρ στην κλοπή και το λαθρεμπόριο καυσίμων από την αεροπορική βάση του Αράξου ήταν τρεις... γαλονάδες, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις διωκτικές Αρχές!

Επειτα από αξιοποίηση πληροφοριών, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων πέρασε χειροπέδες σε έναν 40χρονο υπαξιωματικό (επισμηνίας) της Πολεμικής Αεροπορίας, έναν 46χρονο απόστρατο αξιωματικό (επισμηναγός) της Πολεμικής Αεροπορίας, έναν 28χρονο αστυφύλακα και έναν 36χρονο ιδιώτη, που δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά

στη μεταφορά καυσίμων και χημικών προϊόντων με βυτιοφόρα οχήματα.

Προχθές, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, τα μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω να μεταφέρουν με βυτιοφόρα 1.610 λίτρα κηροζίνη, τα οποία είχαν προηγουμένως αφαιρέσει από τις δεξαμενές της αεροπορικής μονάδας. Ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά που έκλεβαν καύσιμα. Από τον Νοέμβριο του 2013 έως και την ημέρα της σύλληψής τους φέρεται να αφαίρεσαν και να διακίνησαν τουλάχιστον 36.000 - 50.000 λίτρα αεροπορικό καύσιμο υψηλής ποιότητας (με υψηλά οκτάνια).

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες είχαν συγκροτήσει το τελευταίο τουλάχιστον οκτάμηνο οργανωμένη εγκληματική ομάδα, με διαρκή και δομημένη δράση, εσωτερική διάρθρωση με διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένη μεθοδολογία (modus operandi). Σκοπός τους ήταν η κλοπή μεγάλων ποσοτήτων αεροπορικού καυσίμου (Jet Propelant 8) από τις εγκαταστάσεις της αεροπορικής βάσης του Αράξου Αχαΐας και στη συνέχεια η περαιτέρω νόθευση και η λαθρεμπορική διακίνησή του στην αγορά, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος και επιφέροντας αντίστοιχη ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Τονίζεται ότι οι ποσότητες καυσίμων που αφαιρέθηκαν προορίζονταν για την κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Γιούλη Σταρίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα