Επιχείρηση «no ράντσο» στο Αττικόν

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕπιχείρηση «no ράντσο» στο ΑττικόνΠέμπτη, Απρίλιος 16, 2015 - 18:15

Επιχείριση «εκκαθάριση διαδρόμων» από τουλάχιστον 100 ράντσα έχει στηθεί εδώ και δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο Αττικόν. Ρόλο «τροχονόμου» αναλαμβάνουν μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι νοσηλευτές και οι μεταφορείς, οι οποίοι πείσμωσαν και απελπίστηκαν με την «άναρχη ταξινόμηση και τον κακό χαμό έξω από τα δωμάτια» και πλέον πότε στέλνουν σε άλλα νοσοκομεία όσα περιστατικά είναι δυνατό να μετακινηθούν, πότε ξεσκαρτάρουν τις εισαγωγές

που έρχονται σωρηδόν.

Ράντσα και φορεία έχουν πάντως απομακρυνθεί από τους διαδρόμους -με τους επισκέπτες και τους γιατρούς να τρίβουν τα μάτια τους (!)- και «κρύβονται» τελείως ή μπαίνουν στα δωμάτια προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», στο άκουσμα της πρωτοβουλίας ορισμένοι γιατροί του Αττικού είπαν αρχικά «ναι μεν, αλλά...», προτάσσοντας τη δυσκολία του εγχειρήματος! Οπως φέρεται ότι έλεγαν, «το νοσοκομείο είναι πανεπιστημιακό ίδρυμα και δεχόμαστε καθημερινά πλήθος ασθενών με ραντεβού».

Αλλωστε σκηνές ροκ εκτυλίχθηκαν την πρώτη νύχτα του νέου... καθεστώτος, με το ΕΚΑΒ να στέλνει συνεχώς περιστατικά στα επείγοντα και τη διοίκηση να σηκώνει τα χέρια ψηλά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές! «Το νοσοκομείο έως τώρα δεχόταν υπερδιπλάσιο αριθμό ασθενών από αυτό που μπορούσε να αντέξει, όταν την ίδια στιγμή το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό ήταν αισθητά μειωμένο. Μέχρι στιγμής τα καταφέρνουμε» λένε οι νοσηλευτές και συνεχίζουν: «Ηταν απαραίτητο να συμβεί αυτό. Αμέτρητα ράντσα "κοσμούσαν" κάθε γωνιά».

Σύμφωνα με περιγραφές των εργαζομένων, ασθενείς από διαφορετικές πτέρυγες μπερδεύονταν συχνά μεταξύ τους, με το Παθολογικό να μπλέκεται στα... πόδια της Χειρουργικής και πολλά παρόμοια παραδείγματα να θέτουν σε συναγερμό τους νοσηλευτές. Τα ράντσα προκαλούσαν προβλήματα τόσο στις μετακινήσεις όσο και στην περίθαλψη των ασθενών, ενώ την ίδια στιγμή, κατά τους εργαζομένους, ολόκληρες πτέρυγες παραμένουν εκτός λειτουργίας λόγω έλλειψης προσωπικού. Για την πραγματοποίηση του σχεδίου χρειάστηκε να συντονιστούν όλα τα τμήματα και οι κλινικές του νοσοκομείου.

Αξιολόγηση

Ολες αυτές τις ημέρες αξιολογούνται ένα ένα τα περιστατικά και ανάλογα με τις ανάγκες των ασθενών και τους χρόνους αποθεραπείας τους προγραμματίζονται εγκαίρως τα εξιτήρια, ώστε να δημιουργηθεί χώρος για τους επόμενους. Στο σύστημα αυτό έχει ενταχθεί και η παραμονή των νεοεισαχθέντων στους θαλάμους βραχείας νοσηλείας, μέχρις ότου απελευθερωθούν κρεβάτια σε κλινικές και δωμάτια. Ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις όμως η προσέλευση είναι μεγάλη και συχνά οι τραυματιοφορείς αναλαμβάνουν δράση για την αποστολή σε άλλα νοσοκομεία.

«Σέρναμε τους ασθενείς με φορεία προς τους απινιδωτές»

«ΑΝΤΙ να πηγαίνουμε τους απινιδωτές στους ασθενείς, "σέρναμε" τα ράντσα προς τα μηχανήματα» καταγγέλλουν στην «Espresso» νοσηλεύτριες που δηλώνουν πως πολλές φορές ξεσπούσαν σε... κλάματα από την υπερφόρτωση των βαρδιών και συμπληρώνουν: «Δεν χωρούσαμε να περάσουμε από τους διαδρόμους ούτε εμείς ούτε τα φορεία και ο νοσοκομειακός εξοπλισμός». Χωρίς να μπορούν να αντεπεξέλθουν πλέον στις υποχρεώσεις τους, αφού πολλές εφημερίες -δηλώνουν πως- πραγματοποιούνταν χωρίς την παρουσία ιατρών και με επιπλέον βάρος από τους έξτρα ασθενείς που έπρεπε να «κουράρουν», οι εργαζόμενοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους. Σε σχετική ανοιχτή επιστολή που εξέδωσαν προ ημερών τόνισαν πως το ιατρικό προσωπικό δεν ευθύνεται για το χάος που επικρατεί, ενώ απαρίθμησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ζητούν άμεση επίλυση, τονίζοντας πως πρέπει να δοθεί «ένα τέλος στους διασωληνωμένους, την οξυγονοθεραπεία και τις αιμορραγίες στον διάδρομο, καθώς το Αττικόν βρίσκεται συνεχώς σε υπερπληρότητα έως και 130%».

Οι διάδρομοι του νοσοκομείου Αττικόν προτού απομακρυνθούν τα ράντσα και μετά:

ΠΡΙΝ (ΦΩΤΟ: XAIDARISIMERA.BLOGSPOT.GR):

ΜΕΤΑ:

Keywords
Τυχαία Θέματα