Ενα πιάνο-κόσμημα με 500.000 Swarovski

ΚΟΣΜΟΣΕνα πιάνο-κόσμημα με 500.000 SwarovskiΠέμπτη, Απρίλιος 16, 2015 - 17:18

Διεκδικεί τον τίτλο του πιο πλουμιστού μουσικού οργάνου του κόσμου, αφού επάνω του λαμποκοπούν περίπου 500.000 κρύσταλλα Swarovski. Το πιάνο, που φέρει την υπογραφή του διάσημου κατασκευαστή πιάνων Goldfinch, με έδρα το Κέμπριτζ της Βρετανίας, μετατράπηκε σε ένα είδος μουσικής «μπιζουτιέρας» έπειτα από έξι μήνες σκληρής δουλειάς από τεχνίτες, που έβαλαν πάνω του ένα ένα τα μικρά κρύσταλλα. Την παραγγελία έκανε ένας «ισχυρός σεΐχης από την Ντόχα του Κατάρ»,

που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να κάνουμε το όνειρο ενός ακόμα πελάτη πραγματικότητα» δηλώνει ο διευθυντής της εταιρίας Τόμας Νόρμαν, του οποίου η οικογένεια στολίζει στο χέρι μουσικά όργανα τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Το κόστος του πιάνου, που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της εταιρίας με τη Βρετανίδα καλλιτέχνιδα σύγχρονης τέχνης Λόρεν Μπέικερ, ανέρχεται σε 582.541 ευρώ. Η τιμή θεωρείται μέση, δεδομένου ότι άλλες δημιουργίες τους έχουν κοστίσει από 138.000 έως 1.380.000 ευρώ και έχουν αποσταλεί σε hot spots του πλούτου, όπως είναι το Χονγκ Κονγκ, το Ντουμπάι αλλά και το Λος Αντζελες.

«Τίποτα δεν μας συναρπάζει περισσότερο από το να μπερδεύουμε τις γραμμές ανάμεσα στη διαχρονική παράδοση και τη σύγχρονη βρετανική τέχνη. Ωστόσο το αποτέλεσμα δεν έχει να κάνει μόνο με την ωραία εμφάνιση. Η μαστοριά μας συνδυάζεται με τεχνολογία αιχμής, που δίνει αυτό το αψεγάδιαστο φινίρισμα και την απαράμιλλη μουσικότητα» εξηγεί ο Νόρμαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα