Επιασαν τον Γιάννη Βούρο για οφειλές του ΚΘΒΕ

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕπιασαν τον Γιάννη Βούρο για οφειλές του ΚΘΒΕΤρίτη, Απρίλιος 29, 2014 - 16:09

ΜΙΑ άνευ προηγουμένου περιπέτεια είχε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) Γιάννης Βούρος, ο οποίος συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο!
Οπως έγινε γνωστό, ο γνωστός ηθοποιός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συνελήφθη για χρέη

250.000 ευρώ του Κρατικού Θεάτρου από τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ, τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, αφορούν τον περσινό Νοέμβριο. Ο Γιάννης Βούρος, που βρίσκεται περίπου έναν χρόνο στο «τιμόνι» του ΚΘΒΕ (διορίστηκε από τον τότε αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τζαβάρα), πέρασε χθες το μεσημέρι το κατώφλι της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και από εκεί οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Αφού δόθηκαν διευκρινίσεις και στάλθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα προς την Εισαγγελία από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους και το ΙΚΑ, αφέθηκε ελεύθερος.
«Το θέμα δεν είναι μόνο η προσωπική μου ταλαιπωρία, η άνευ λόγου ταλαιπωρία ενός πολίτη. Το θέμα είναι τα βραδυφλεγή αντανακλαστικά και οι σκουριασμένοι μηχανισμοί του Δημοσίου που δεν είναι σε θέση να συνεννοηθούν μεταξύ τους. Είμαστε εντάξει στις υποχρεώσεις μας ως ΚΘΒΕ. Πορευόμαστε με συνέπεια και ευθύνη» ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της κρατικής σκηνής της βόρειας Ελλάδας σε ανακοίνωσή του, ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα πως είναι αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε μοχλό πίεσης προς τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να απαλειφθούν τα χρέη προηγούμενων ετών που ταλαιπωρούν το θέατρο.
«Δεν είναι δυνατόν την ώρα που ρυθμίζονται χρέη εκατομμυρίων ευρώ για άλλους φορείς, το Κρατικό Θέατρο να ταλαιπωρείται από ένα λάθος και να αφήνεται στο έλεος παλαιότερων χρεών, με τα οποία η σημερινή διοίκηση και διεύθυνση καμία σχέση δεν έχουν». Η δικάσιμος έχει οριστεί για την 1η Σεπτεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα