Ανιψιός και θεία είχαν ρημάξει τη μισή Ελλάδα

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑνιψιός και θεία είχαν ρημάξει τη μισή ΕλλάδαΤρίτη, Απρίλιος 29, 2014 - 16:02

Αντί η θεία να βάλει μυαλό στον ανιψιό της και να τον επαναφέρει στον ίσιο δρόμο, είχε ενεργό ρόλο σε δεκάδες διαρρήξεις που πραγματοποίησαν οι δυο τους σε πόλεις όλης της χώρας και ιδιαίτερα στην Καλαμάτα, όπου είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των νοικοκυραίων! Το σατανικό δίδυμο όμως την «πάτησε χοντρά», καθώς ο νεαρός και η γυναίκα συνελήφθησαν όταν πήγαν να «ανοίξουν» σπίτι... αστυνομικού!
Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει

σχηματιστεί εναντίον τους, οι δράστες σε κάποιες από τις περιπτώσεις δεν ήταν μόνοι τους, αφού είχαν και συνεργό που είτε είχε τον ρόλο του τσιλιαδόρου είτε τους περίμενε στο αυτοκίνητό του προκειμένου να διαφύγουν γρήγορα από το σημείο όπου «χτυπούσαν». Εκτός από την Καλαμάτα, θεία και ανιψιός ήταν γνωστοί για τη δράση τους και σε άλλες περιοχές, όπως η Αθήνα και η Κρήτη, γι' αυτό και οι αστυνομικές Αρχές φρόντισαν οι φωτογραφίες τους να κάνουν τον γύρο της χώρας προκειμένου να εξιχνιαστούν και άλλες, παρόμοιες περιπτώσεις στις οποίες ίσως πρωταγωνίστησαν.
Η σύλληψη της 34χρονης θείας και του 18χρονου ανιψιού έγινε λίγα λεπτά μετά την ανεπιτυχή προσπάθειά τους να μπουν σε διαμέρισμα στην πόλη της Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, όπως κατέθεσε στους αστυνομικούς ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, που είναι επίσης αστυνομικός, ενώ βρισκόταν μέσα στο σπίτι του άκουσε κάποιους περίεργους θορύβους και ομιλίες ατόμων.

Με κάλτσες στα χέρια

Οταν αποφάσισε να κοιτάξει από το ματάκι της πόρτας, ο αστυνομικός είδε την 34χρονη να φορά στα χέρια της ένα ζευγάρι πολύχρωμες κάλτσες, ενώ στη συνέχεια χτύπησε το κουδούνι, ώστε να ελέγξει αν ήταν κάποιος μέσα. Από τη στιγμή που δεν τους άνοιξε κανείς, η θεία πήρε στα χέρια της μια αστυνομική ταυτότητα και επιχείρησε να ανοίξει την πόρτα του διαμερίσματος, πλην όμως ανεπιτυχώς, αφού ήταν κλειδωμένη.
Τότε θεία και ανιψιός αποφάσισαν να σταματήσουν την όποια προσπάθεια και να κινηθούν με τον ίδιο τρόπο στο άλλο διαμέρισμα του ίδιου ορόφου. Ετσι ο αστυνομικός βρήκε την ευκαιρία να βγει στο μπαλκόνι του σπιτιού του χωρίς να κάνει θόρυβο και να ειδοποιήσει την Αστυνομία για να τους πιάσει στα πράσα. Οι δράστες δεν κατάφεραν να μπουν ούτε στο άλλο διαμέρισμα, γι' αυτό κατέβηκαν στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας, μήπως και στέκονταν πιο τυχεροί. Εκεί χτύπησαν ξανά το κουδούνι ενός διαμερίσματος, μόνο που τους άνοιξε ο ιδιοκτήτης του και τους έδιωξε κακήν κακώς! Αυτός ήταν και ο λόγος που εγκατέλειψαν την προσπάθεια, με αποτέλεσμα να φύγουν από την πολυκατοικία.
Ομως 50 μόλις μέτρα μακριά από το σημείο τούς εντόπισαν και τους συνέλαβαν άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας. Οπως αποδείχτηκε, οι δράστες μέσα σε λίγες ημέρες είχαν κάνει δέκα κλοπές στην πόλη της Καλαμάτας, με τη συνολική τους λεία να ξεπερνά τα 15.000 ευρώ σε «ζεστά» μετρητά, χρυσαφικά μεγάλης αξίας και πολύτιμα τιμαλφή! Σε όλες τις περιπτώσεις χρησιμοποίησαν την ίδια ακριβώς μέθοδο δράσης, αλλά μπόρεσαν να μπουν μόνο σε σπίτια που οι πόρτες τους ήταν ανασφάλιστες.
Οπως αναφέρει στην «Espresso» ο συνήγορος υπεράσπισης της 36χρονης θείας Δημήτρης Βιδάκης, τα πάντα μπορεί και να ανατραπούν με την έναρξη της δίκης στο Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας και αυτό γιατί: «Η εντολέας μου έχει προσκομίσει ενώπιον των Αρχών νεότερα στοιχεία, τα οποία αναιρούν το υπόβαθρο των εις βάρος της κατηγοριών, καθόσον τις επίμαχες ημερομηνίες για τις οποίες κατηγορείται ότι έδρασε, η ίδια δεν εβρίσκετο στην Καλαμάτα, γι΄ αυτό και τώρα αγωνιωδώς περιμένει να λάμψει η αλήθεια όταν θα εκδικαστεί η υπόθεσή της».

Θάνος Μακρογαμβράκης

Keywords
Τυχαία Θέματα