Επιασαν τον εμπνευστή της μπλε φάλαινας που οδηγεί στον θάνατο τους εφήβους

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕπιασαν τον εμπνευστή της μπλε φάλαινας που οδηγεί στον θάνατο τους εφήβουςΠέμπτη, Ιούνιος 15, 2017 - 14:00

Επιασαν 26χρονο που ομολόγησε ότι είναι ο εμπνευστής του επικίνδυνου online παιχνιδιού «Μπλε Φάλαινα»

Ενας 26χρονος ταχυδρόμος από τη Ρωσία φέρεται ότι είναι ο εμπνευστής της Μπλε Φάλαινας, του επικίνδυνου online

παιχνιδιού που συνδέεται με περισσότερους από 130 θανάτους εφήβων στη χώρα.

Ο Ιλια Σιντόροφ κατηγορείται ότι ωθούσε ευάλωτους νέους στην αυτοκτονία, παροτρύνοντάς τους να συμμετάσχουν σε μια σειρά από επικίνδυνες προκλήσεις, όπως, για παράδειγμα, οι αυτοτραυματισμοί, η στέρηση ύπνου ή η παρακολούθηση ταινιών τρόμου, που είχαν στόχο να διαταράξουν την εύθραυστη ψυχική υγεία τους. Την 50ή ημέρα «πρόκλησης», τους δινόταν η εντολή να αυτοκτονήσουν.

Με δάκρυα στα μάτια, ο Σιντόροφ, ο οποίος κατηγορείται ότι ώθησε προσωπικά 32 μαθητές στην αυτοκτονία, ομολόγησε στις Αρχές πως σχεδίασε ένα online game με 50 προκλήσεις, που κορυφώνονταν με την απόπειρα αυτοκτονίας των συμμετεχόντων. Στο βίντεο από τις ανακρίσεις που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο φερόμενος ως δράστης «σπάει» τη στιγμή που ερωτάται αν απαίτησε από μια μαθήτρια να «πηδήξει στις γραμμές του μετρό, σε συγκεκριμένο σταθμό». Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών Ιρίνα Βολκ, το περιστατικό αυτό, που σημειώθηκε στις αρχές του έτους, οδήγησε τις Αρχές στα ίχνη του.

Το concept της «πρόκλησης της Μπλε Φάλαινας», όπως είναι το πλήρες όνομα τουπαιχνιδιού που φέρεται ότι δημιούργησε ο Σιντόροφ, βρήκε γρήγορα μιμητές, με αποτέλεσμα παιχνίδια αντίστοιχης λογικής να εκτιμάται ότι έχουν κοστίσει τη ζωή σε περισσότερα από 130 νεαρά άτομα. Από τις ρωσικές Αρχές κρατείται επίσης ακόμη ένας διαχειριστής παιχνιδιού αυτοκτονίας, ο 21χρονος Φίλιπ Μπουντέικιν, ο οποίος κατηγορείται ότι ώθησε τουλάχιστον 16 μαθήτριες στην αυτοκτονία, μέσα από τη δική του βερσιόν της Μπλε Φάλαινας.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα