Ενα βιβλίο γεμάτο «πίστη»

SHOWBIZΕνα βιβλίο γεμάτο «πίστη»Παρασκευή, Σεπτέμβριος 25, 2015 - 16:26

Με το φθινοπωρινό αεράκι να φυσά γλυκά και σε φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα παρουσιάστηκε την περασμένη Τετάρτη στη γειτονιά του Μάνου Χατζιδάκι, στο Παγκράτι, το βιβλίο της δημοσιογράφου και συγγραφέως Δέσποινας Σωτηροπούλου.

Το εξαιρετικό λογοτεχνικό έργο με τίτλο «Το ορκίζομαι στις ρυτίδες μου» κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες από τις εκδόσεις Ινφογνώμων και αποτελεί ένα ενδιαφέρον βιβλίο με οκτώ ποιητικούς μονολόγους για τον έρωτα και τον θάνατο. Μάλιστα το τελευταίο κεφάλαιο ολοκληρώθηκε μετά τον θάνατο

του συζύγου της Γιώργου, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή, νικημένος από τον καρκίνο. Γι' αυτόν τον λόγο τα έσοδα του βιβλίου προσφέρονται από εκείνη στον σύλλογο «Η πίστη», ο οποίος ενισχύει τα παιδιά που πάσχουν από την επάρατη νόσο.

Στη βιβλιοπαρουσίαση, η οποία έγινε στο καφενείο Το ορκίζομαι (πλατεία Προσκόπων, στο Παγκράτι), η συγγραφέας άνοιξε την καρδιά της και μοιράστηκε με τους παρευρισκομένους προσωπικές στιγμές της, ενώ όταν προβλήθηκαν σε ειδικό βίντεο (ντυμένο μουσικά με το «Πόσο πολύ σ' αγάπησα» του Χρήστου Θηβαίου) φωτογραφίες με τον σύζυγό της, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τους λυγμούς της. «Ο έρωτας νικά τον θάνατο ή ο θάνατος τον έρωτα; Σε αυτό το ερώτημα καταλήγω στο δικό μου συμπέρασμα» είπε η συγγραφέας: «Με τον έρωτα νικάς τον θάνατο, ενώ με τον θάνατο ο έρωτας γίνεται αθάνατος».

Εκδήλωση

Ο εκδότης του βιβλίου Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος ήταν συντονιστής της βραδιάς, υποστήριξε πως «το είδος γραφής της Δέσποινας θυμίζει Ανδρέα Εμπειρίκο και Μαρία Πολυδούρη», ενώ ευχήθηκε πολύ σύντομα η συγγραφέας να ετοιμάσει και τη νέα λογοτεχνική δουλειά της. Το «παρών» (αν και με πυρετό) έδωσε ακόμη ο διευθυντής Ενημέρωσης και Ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ Σταμάτης Μαλέλης, αλλά και η Βάνα Μπάρμπα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και υπό τους ήχους των μελωδιών της Λένας Αλκαίου, η συγγραφέας σηκώθηκε και χόρεψε ένα ζεϊμπέκικο, το οποίο αφιέρωσε στον πρόωρα χαμένο σύζυγό της.

Στο πλευρό της Δέσποινας Σωτηροπούλου βρέθηκε και ο πρόεδρος του συλλόγου «Η Πίστη» Χρήστος Βλάχος, ο οποίος μίλησε για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, αλλά και για το σχέδιο αγοράς ενός τομογράφου από την Αμερική. «Το μόνο που θέλω να σας πω είναι να μη φοβάστε τη λέξη "καρκίνος"» είπε.

Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν οι ηθοποιοί Βάνα Πεφάνη και Νίκος Βερλέκης, ενώ τραγούδια τους ερμήνευσαν επίσης οι Σοφία Βόσσου, Χρήστος Νινιός και Σωτηρία Σουσάνη.

Δείτε τις φωτογραφίες (ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΗΝΑΣ):

Keywords
Τυχαία Θέματα