Ενα hi-tech resto με «ιπτάμενα» μπέργκερ

ΚΟΣΜΟΣΕνα hi-tech resto με «ιπτάμενα» μπέργκερΠέμπτη, Δεκέμβριος 4, 2014 - 20:14

Τα πάνω κάτω αναμένεται να φέρει στον χώρο της εστίασης το νέο εστιατόριο του Αμπού Ντάμπι, εμπνευσμένο από το roller coaster. Στην περίπτωση του Rogo's ωστόσο στο roller coaster δεν στροβιλίζονται οι πελάτες αλλά τα πιάτα, τα οποία καταφτάνουν στα τραπέζια ύστερα από ένα μίνι ταξίδι «τρόμου» σε ένα δίκτυο από 30 ράγες.
Το εστιατόριο των 378 θέσεων εκτείνεται σε δύο ορόφους συνολικού εμβαδού 1.300 τ.μ., μέσα το εμπορικό κέντρο Yas Mall, στο τεχνητό νησί Yas

του εμιράτου. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα εστιατόριο τύπου self service, όπου το σερβίρισμα γίνεται αυτομάτως μέσω δύο κυλιόμενων διαδρόμων και τριών συστημάτων ανελκυστήρα. «Κάθε τραπέζι έχει τη δική του γραμμή roller coaster και ένα μοναδικό, αθόρυβο σύστημα delivery που ενθουσιάζει τους πελάτες, καθώς βλέπουν το φαγητό τους να πραγματοποιεί ένα ταξίδι 360 μοιρών, νικώντας τη βαρύτητα, μέχρι να φτάσει μπροστά τους. Η υπερσύγχρονη τεχνολογία μας καθιστά το σερβίρισμα διασκέδαση, αφού μπορεί να σερβίρει τόσο κρύα όσο και ζεστά φαγητά και ποτά» εξηγεί η Τζέσικα Γουαντίχ, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Group JWA, στο οποίο ανήκει το Rogo's.

Σφραγισμένα μπουκάλια

Προς αποφυγήν ατυχημάτων, τα φαγητά σερβίρονται μέσα σε καλά κλεισμένες κατσαρόλες και τα ροφήματα σε σφραγισμένα μπουκάλια. «Ποιος δεν απολαμβάνει άλλωστε να τρώει μέσα από την κατσαρόλα;» συμπληρώνει η Γουαντίχ επισημαίνοντας πως το concept έχει γίνει ιδιαίτερα αγαπητό από μικρούς και μεγάλους.
Οι πελάτες δίνουν μόνοι τους την παραγγελία τους μέσα από τα ειδικά tablets του καταστήματος επιλέγοντάς μέσα από έναν μακρύ κατάλογο αμερικανικής, ευρωπαϊκής και ασιατικής κουζίνας. Το μενού περιλαμβάνει ωστόσο και μερικά δικά του, χαρακτηριστικά πιάτα, όπως το «μπέργκερ ανεμοστρόβιλος» (tornado burger) και το «ανάποδο ψητό τσίζμπεργκερ» (baked cheeseburger), ονομασίες εμφανώς εμπνευσμένες από το αλλοπρόσαλλο σύστημα σερβιρίσματος.

«Η παγκόσμια τάση στην εστίαση κινείται προς την κατεύθυνση ανάπτυξης διασκεδαστικών και αξέχαστων εμπειριών. Τόσο το μενού μας όσο και το γενικότερο concept μας πιστεύουμε πως την αντανακλά» εξηγεί η επικεφαλής του ομίλου.
Το roller coaster concept εστιατορίων υπάρχει ήδη στη Νυρεμβέργη, στο Αμβούργο, στη Δρέσδη, στο Σότσι, στο Κουβέιτ και στο γερμανικό θεματικό πάρκο Europa, ωστόσο το κατάστημα του Αμπού Ντάμπι, που άνοιξε μόλις τον περασμένο μήνα, είναι το μεγαλύτερο όλων.
Για το 2015 είναι ήδη προγραμματισμένα να ανοίξουν αντίστοιχα εστιατόρια στην Πολωνία, τη Βρετανία, την Κίνα και τη Ρωσία.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Keywords
Τυχαία Θέματα