Ελληνική η πρώτη ηλεκτρική formula

19:28 7/4/2017 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΕλληνική η πρώτη ηλεκτρική formulaΠαρασκευή, Απρίλιος 7, 2017 - 19:27

Το μονοθέσιο των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών κέρδισε την προηγούμενη σεζόν σε δύο διαγωνισμούς

Το πρώτο ηλεκτρικό μονοθέσιο Formula Student με ελληνική τεχνογνωσία εξελίσσουν φοιτητές του Πανεπιστημίου Πατρών.
Η ομάδα UoP Racing των φοιτητών, που δημιουργήθηκε το 2002 και έχει ως έδρα το Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Πανεπιστημίου Πατρών, είχε από το 2011 την ιδέα για τη μετάβαση

στη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης.

«Ημασταν μια από τις πρώτες ομάδες Formula Student στην Ευρώπη που έκαναν αυτή τη μετάβαση» ανέφερε σε δηλώσεις του ο συντονιστής της ομάδας Χάρης Μπίκας, επισημαίνοντας ότι για να πετύχει ένα όχημα στο εν λόγω Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υψηλές επιδόσεις αλλά και βαθμολογία πρέπει να συνδυάζει τις επιδόσεις ταυτόχρονα με το χαμηλό κόστος.

«Η εργασία της UoP Racing εξασφάλισε ήδη στην ομάδα τις πρώτες επιτυχίες της, αφού στην προηγούμενη αγωνιστική σεζόν κέρδισε και στους δύο διαγωνισμούς στους οποίους συμμετείχε, το επονομαζόμενο Cost and Manufacturing Event, το οποίο έχει να κάνει με την κοστολόγηση του αυτοκινήτου» σημείωσε ο κ. Μπίκας.

Νέα τάση

Η μετάβαση σε ηλεκτρικό μονοθέσιο έγινε με τη σύμφωνη γνώμη των φοιτητών, αλλά και των υπεύθυνων ακαδημαϊκών, όταν παρατηρήθηκε η νέα τάση της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας να προχωρήσει στην παραγωγή ηλεκτρικών και υβριδικής τεχνολογίας κίνησης αυτοκινήτων, και να επιβραδύνει την εξέλιξη της τεχνολογίας των κινητήρων εσωτερικής καύσης που χρησιμοποιούνται τα τελευταία 150 χρόνια.

«Θελήσαμε να είμαστε μπροστά στο τρένο των εξελίξεων κι έτσι κάναμε τη στροφή αυτήν από τους κινητήρες βενζίνης στους ηλεκτροκινητήρες» επεσήμανε ο συντονιστής της ομάδας και κατέληξε: «Γίνεται έρευνα σε πάρα πολλά επίπεδα αυτή τη στιγμή. Ψάχνουμε να βρούμε αυτό που θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε από τις υπόλοιπες ομάδες (στόχος), ένα μεγαλύτερο ποσοστό προστιθέμενης αξίας».

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα