Ελληνας επιστήμονας έφτιαξε συσκευή που μετρά την καύση λίπους μέσω τεστ αναπνοής

ΚΟΣΜΟΣΕλληνας επιστήμονας έφτιαξε συσκευή που μετρά την καύση λίπους μέσω τεστ αναπνοήςΤετάρτη, Οκτώβριος 18, 2017 - 18:56

❱❱ Πρωτότυπη συσκευή, η οποία θα βοηθήσει όσους θέλουν να αδυνατίσουν κάνοντας γυμναστική, αλλά και τους αθλητές να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, δημιούργησαν ερευνητές στην Ελβετία με επικεφαλής Ελληνα επιστήμονα.

Ο Σωτήρης Πρατσίνης και η ερευνητική ομάδα του κατασκεύασαν μηχανισμό, ο οποίος μέσω της αναπνοής εντοπίζει τη χρονική στιγμή που ο οργανισμός αρχίζει να καίει λίπος κατά τη γυμναστική.

Μέχρι

τώρα η καύση του λίπους υπολογίζεται μέσω τεστ αίματος ή ούρων, εξετάσεις που είναι χρονοβόρες. Σύμφωνα με τη δημοσίευση των ερευνητών του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Ζυρίχης στο «Analytical Chemistry», το τεστ της αναπνοής είναι πολύ πιο γρήγορο και πιο πρακτικό.

Οι ερευνητές παρουσίασαν πρωτότυπη συσκευή, η οποία ανιχνεύει στην αναπνοή την ουσία ακετόνη που παράγεται κατά τον μεταβολισμό του λίπους, καταλήγοντας στο αίμα. Οταν φτάνει στους πνεύμονες, η ακετόνη περνάει στον αέρα που εκπνέει κανείς, δίνοντας την ευκαιρία στους ερευνητές να την εντοπίσουν μέσω αισθητήρων στο μικροτσίπ της συσκευής. Στόχος τους είναι να δημιουργήσουν μια μικρότερη φορητή συσκευή που θα επιτρέπει σε όσους γυμνάζονται να προσαρμόζουν το πρόγραμμά τους ανάλογα με τη στιγμή που ξεκινάει η καύση του λίπους στον οργανισμό τους, βελτιστοποιώντας το αποτέλεσμα.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα