«Οίκος ανοχής για ολιγάρχες τα Μπολσόι»

ΚΟΣΜΟΣ«Οίκος ανοχής για ολιγάρχες τα Μπολσόι»Τετάρτη, Οκτώβριος 18, 2017 - 18:54

❱❱ Μπαλαρίνα αποκαλύπτει ότι χορεύτριες μετά τα πάρτι κατέληγαν στο κρεβάτι με χορηγούς

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

Διαστάσεις επιδημίας τείνει να πάρει το φαινόμενο της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και παρενόχλησης εργαζομένων σε διάφορους χώρους του θεάματος, με τα Μπαλέτα Μπολσόι όχι μόνο να μην αποτελούν εξαίρεση, αλλά να χαρακτηρίζονται «γιγάντιος οίκος ανοχής για ολιγάρχες» από πρώην πρίμα μπαλαρίνα.

Η 41χρονη Αναστασία Βολότσκοβα αποκάλυψε σε συνέντευξή

της στο «Daily Beast» ότι οι μπαλαρίνες των θρυλικών ρωσικών μπαλέτων «παρέχουν σεξουαλικές υπηρεσίες στους ολιγάρχες πατρόνες του θεάτρου», φοβούμενες μη χάσουν τη δουλειά τους. Δεν είναι η πρώτη φορά ωστόσο που η Βολότσκοβα αποκαλύπτει ένοχα μυστικά των Μπολσόι. Το 2013 είχε ισχυριστεί ότι οι χορεύτριες πάνε εναλλάξ «σε πάρτι, με δείπνο και συνέχεια στο κρεβάτι», κάνοντας πολλούς να την κατηγορήσουν ότι με τις αποκαλύψεις της χαλούσε τη φήμη του θεάτρου.

«Θα έχαναν τον ρόλο τους»

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν με νοιάζει τι λένε και τι σκέφτονται για μένα» αναφέρει στο «Daily Beast», προσθέτοντας ότι στη διάρκεια της καριέρας της στα Μπολσόι είχε παραστεί και η ίδια σε τέτοιου είδους «γκαλά» για μπαλαρίνες και πλούσιους Ρώσους. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι πολλά από τα μέλη του θιάσου τής είχαν εκμυστηρευτεί τους φόβους τους ότι αν αρνούνταν να κοιμηθούν με τους ολιγάρχες σπόνσορες, θα έχαναν τον ρόλο τους.

Οπως αναφέρεται στο άρθρο, ωστόσο, ο ισχυρισμός της Βολότσκοβα περί «οίκου ανοχής» ίσως να είναι λίγο υπερβολικός, αφού έπειτα από έρευνα της δημοσιογραφικής ομάδας διαπιστώθηκε ότι οι μπαλαρίνες είχαν το δικαίωμα να πουν «όχι» χωρίς να χάσουν τις δουλειές τους. Ολες τους, ωστόσο, επιβεβαίωσαν τα λεγόμενά της αναφορικά με τα περίφημα πάρτι που διοργανώνονταν μετά το τέλος των παραστάσεων, στα οποία πολλές ενδίδουν τελικά στις ανήθικες προτάσεις που τους γίνονται.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα