«Εκρηξη» στην Καλντέρα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Εκρηξη» στην ΚαλντέραΠέμπτη, Ιούλιος 28, 2016 - 18:31

Φαντασμαγορικό θέαμα με πυροτεχνήματα στο ηφαίστειο της Σαντορίνης και μεγάλη συναυλία με δωρεάν είσοδο

Γλώσσες φωτιάς και «ποτάμια» από φως και χρώμα θα ξεχυθούν πάλι από την Καλντέρα, καλύπτοντας τον ουρανό της Σαντορίνης και προκαλώντας δέος σε όσους γίνουν αυτόπτες μάρτυρες της νέας φαντασμαγορικής έκρηξης του ηφαιστείου!

Φυσικά δεν πρόκειται για πραγματική έκρηξη,

αλλά για την αναπαράσταση του εντυπωσιακού φυσικού φαινομένου που διοργανώνεται κάθε χρόνο τον Σεπτέμβριο στα Φηρά με ένα πλούσιο σόου πυροτεχνημάτων, το οποίο αναμένεται να παρακολουθήσουν χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η εικονική έκρηξη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 21.30 και ο ουρανός θα γεμίσει από χιλιάδες πυροτεχνήματα και βεγγαλικά που θα εκτοξευθούν από το ηφαίστειο και από αγκυροβολημένα καΐκια, προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα και δίνοντας στους θεατές την αίσθηση πραγματικής έκρηξης του ηφαιστείου. Θα ακολουθήσει μεγάλη συναυλία στα Φηρά με δωρεάν είσοδο για το κοινό, με την οποία θα κορυφωθούν οι εορταστικές εκδηλώσεις «Ηφαίστεια 2016».

Το ηφαίστειο και η ιστορία του βρίσκονται στο επίκεντρο και των άλλων εκδηλώσεων των φετινών «Ηφαιστείων», που θα γίνουν σε διάφορες περιοχές του νησιού. Στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Οία συλλογική φωτογραφική έκθεση με θέμα το μοναδικό ηφαιστειακό τοπίο της Σαντορίνης, ενώ στις 15 και 16 του μήνα θα γίνει αντίστοιχη έκθεση ζωγραφικής στη Βλυχάδα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έκθεση με θέμα τη συμπλήρωση των 150 χρόνων από τη μεγάλη έκρηξη της Νέας Καμένης, που θα ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου στον Πύργο και θα παρουσιαστούν σπάνια έγγραφα, πρωτότυπες γκραβούρες, βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά της εποχής. Τα πυροτεχνήματα αναμένεται να στοιχίσουν περίπου 43.000 ευρώ στη δημοτική εταιρία ΓΕΩΘΗΡΑ Μ.Α.Ε., που έχει προκηρύξει τον σχετικό μειοδοτικό διαγωνισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα