Εκπομπή για μανούλες από τη Φ. Σκορδά

SHOWBIZΕκπομπή για μανούλες από τη Φ. ΣκορδάΤρίτη, Αύγουστος 26, 2014 - 14:59

Οι μανούλες που υιοθετούν παιδάκια θα έχουν μια πολύ ιδιαίτερη θέση στην καρδιά, αλλά και στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά. Η παρουσιάστρια, που δεν έχει κρύψει ποτέ την αδυναμία της στα πιτσιρίκια, το τελευταίο διάστημα είναι πολύ χαρούμενη, καθώς μια πολύ καλή της φίλη έκανε πράξη το όνειρό της κατορθώνοντας να υιοθετήσει δύο παιδάκια από την Αιθιοπία. Μάλιστα πριν από μερικές μέρες η ευαίσθητη παρουσιάστρια απαθανατίστηκε στο κέντρο του

Κιλκίς να κάνει βόλτα με τη φίλη της και τα γλυκύτατα μωράκια της.

«Η φίλη μου, η Ελένη, υιοθέτησε πρόσφατα δύο παιδάκια, δύο αγγελούδια, τη Μαντώ και τον Σωτήρη. Η μανούλα τους από το Κιλκίς έδωσε μεγάλο αγώνα μαζί με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για να υιοθετήσει αυτά τα παιδιά και μπορώ να πω πλέον ότι έχει ανοίξει ο δρόμος νομικά για την υιοθεσία από το εξωτερικό».

Δώρο ζωής

«Αυτή η υιοθεσία ήταν για την Ελένη δώρο ζωής, αλλά και για τα μωρά, που θα πάρουν έναν άλλο δρόμο στη ζωή τους, με καλύτερες υποδομές στην υγεία και την παιδεία» εξηγεί η Φαίη Σκορδά στην «Espresso». Αυτή η εξέλιξη στη ζωή της φίλης της όμως «γέννησε» μια ιδέα στο μυαλό της παρουσιάστριας του «Πρωινού» του ΑΝΤ1.

«Μέσα από την πρωινή εκπομπή έχω σκοπό να κάνω ένα αφιέρωμα σε αυτές τις μανούλες που υιοθετούν παιδιά από το εξωτερικό. Γνωρίζω ότι έχουν αναπτύξει σχέσεις μεταξύ τους και βοηθά η μία την άλλη και μέσω κοινωνικών λειτουργών.

»Καταλαβαίνω την ανάγκη των ζευγαριών να αποκτήσουν τη δική τους οικογένεια, αλλά πλέον θεωρώ ότι το να γίνονται τόσες εξωσωματικές στη χώρα μας, με επιπτώσεις στην υγεία των γυναικών, αλλά και στα οικονομικά ενός σπιτιού, δεν ξέρω αν είναι σωστό.

»Τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν τόσα παιδάκια στον κόσμο που δεν έχουν γονείς ή που οι δικοί τους αδυνατούν να τα φροντίσουν. Από την άλλη πλευρά, η υιοθεσία στην Ελλάδα είναι τόσο δύσκολη μέσα από τα ιδρύματα, οι νόμοι είναι αυστηροί, είναι τρομερά ψυχοφθόρα διαδικασία. Μέσα από το "Πρωινό" λοιπόν θα κάνουμε μια εκπομπή για τις μανούλες που ταξίδεψαν στο εξωτερικό, κινήθηκαν με όλες τις νόμιμες διαδικασίες, αγωνίστηκαν και τα κατάφεραν γιατί το ήθελαν, όπως και τόσες άλλες μητέρες απ' όλο τον κόσμο, να πάρουν τελικά το παιδί τους στα χέρια τους» τονίζει με χαρά η Φαίη.

Μαρία Ανδρέου

Keywords
Τυχαία Θέματα