Εκλογικά κέντρα για... κλάματα!

20:19 9/6/2017 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΕκλογικά κέντρα για... κλάματα!Παρασκευή, Ιούνιος 9, 2017 - 20:17

Στα πιο απίθανα μέρη ψήφισαν χτες οι πολίτες σε πολλές περιοχές της Βρετανίας

Σε σταθμούς τρένων, στο εσωτερικό ανεμόμυλων, ακόμη και κάτω από σκάλες σπιτιών συνέρρευσαν χτες οι Βρετανοί για να ασκήσουν το εκλογικό τους καθήκον, καθώς η χώρα διαθέτει μερικά από τα πιο παράξενα εκλογικά κέντρα στον κόσμο.

Ο Τζουν και η Γκράχαμ Τόμας παραχωρούν, για παράδειγμα, το σαλόνι τους στο Γουίνγουικ για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών από το 1990, στήνοντας την κάλπη κάτω από τη σκάλα του διώροφου

σπιτιού τους, στο σημείο όπου βάζουν τη σκούπα. «Μπορεί να ακούγεται κάπως στριμωγμένο, όμως λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν όλα τα εκλογικά κέντρα» εξηγούν οι σπιτονοικοκύρηδες.

Αντίστοιχα, οι κάτοικοι του Γουέστ Μπλάτσινγκτον προσήλθαν στον ανεμόμυλο του χωριού για να ρίξουν την ψήφο τους, τη στιγμή που οι πολίτες του βόρειου Γιορκ ψήφισαν σε βαγόνι τρένου που ήταν σταθμευμένο στον σταθμό του Λίμινγκ Μπαρ.

Την ευκαιρία να συνδυάσουν την άσκηση του εκλογικού τους καθήκοντος με ένα διάλειμμα για καφέ ή μπίρα είχαν οι κάτοικοι του Σέφιλντ, καθώς το γνωστό Spotty Cafe της περιοχής μετατράπηκε σε εκλογικό κέντρο για τη χτεσινή ημέρα, ενώ ειδική μέριμνα υπήρξε και για τους επισκέπτες του Φεστιβάλ Αϊλ οφ Γουάιτ, στους χώρους του οποίου στήθηκαν κάλπες.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα