Εικονοστάσι για τον Παντελίδη

13:43 1/6/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΕικονοστάσι για τον Παντελίδη Τετάρτη, Ιούνιος 1, 2016 - 13:43

Είναι μικρογραφία του μνήματος και τοποθετήθηκε στο σημείο του τροχαίου

Εχουν περάσει τρεις μήνες από εκείνο το μοιραίο πρωινό που ο Παντελής Παντελίδης έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, στον παράδρομο της λεωφόρου Βουλιαγμένης, στο ύψος του Ελληνικού.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Η οικογένεια του 32χρονου τραγουδιστή προσπαθεί να διατηρήσει

ζωντανή τη μνήμη του παιδιού της με κάθε τρόπο. Ετσι χθες το πρωί περαστικοί και διερχόμενοι οδηγοί αντίκρισαν ένα μικρό εικονοστάσι, φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από λευκό μάρμαρο, με τη φωτογραφία του Παντελή να «κοιτάζει» προς το σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή.



Μοιάζει με μικρογραφία του μνήματος του Παντελή, το οποίο βρίσκεται στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης, αφού είναι διακοσμημένο με μια κιθάρα, αλλά και τα τέσσερα «χρυσά» άλμπουμ που του χάρισαν διακρίσεις, χρήμα, λάμψη και κυρίως την ανεξάντλητη αγάπη του κόσμου. Τραγική λεπτομέρεια; Δίπλα από το εικονοστάσι και από μερικά φρεσκοφυτεμένα λουλούδια βρίσκονται οι σπασμένες μπάρες πάνω στις οποίες καρφώθηκε και στη συνέχεια ανατράπηκε το θηριώδες τζιπ στο οποίο επέβαιναν ο καλλιτέχνης και οι δύο φίλες του, η Μίνα και η Φρόσω.



Οι εργάτες που επιλέχθηκαν από την οικογένεια για να στήσουν το μνημείο χθες το πρωί, λίγο μετά τις 9, ήταν φανερά συγκινημένοι.

Στη μοιραία στροφή

Δούλευαν με τα μάτια βουρκωμένα, όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στην «Espresso». Ο Παντελής «επέστρεψε» με αυτόν τον τρόπο στο σημείο όπου κόπηκε άδοξα το νήμα της ζωής του. Λίγα μέτρα παρακάτω ακόμη και στους κορμούς των δέντρων οι θαυμαστές του έχουν αφήσει τα σημάδια της λατρείας τους, με μηνύματα και σημειώματα προς τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη που έμελλε να «φύγει» πρόωρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εικονοστάσι, Παντελίδη,eikonostasi, pantelidi