Είχαν τύχη-βουνό

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕίχαν τύχη-βουνόΤετάρτη, Σεπτέμβριος 21, 2016 - 08:59

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής άσκησης «Σάρισα 2016», όταν ελικόπτερο τύπου «Απάτσι» κατέπεσε στη θάλασσα, μόλις λίγα μέτρα από την παραλία των Βρασνών Θεσσαλονίκης! Σαν από θαύμα κατάφεραν να σωθούν οι δύο χειριστές, οι οποίοι περισυνελέγησαν από καταδρομείς και νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΝΙΚΟ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗ

Η άσκηση λίγο έλειψε να μετατραπεί σε

τραγωδία, όταν ένα από τα «Απάτσι» έχασε ξαφνικά ύψος. Ελάχιστα νωρίτερα ο κυβερνήτης του είχε αναφέρει από τον ασύρματο απώλεια ισχύος στον κινητήρα. Οι χειριστές προσπάθησαν να το επαναφέρουν, αλλά δεν τα κατάφεραν και αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν βαριά προσθαλάσσωση, λίγα μέτρα από την ακτή.

Ο εκκωφαντικός θόρυβος της πτώσης συγκλόνισε τους κατοίκους, που άκουγαν αεροσκάφη και ελικόπτερα να πραγματοποιούν χαμηλές πτήσεις.

«Είδαμε βάρκες»

«Ακούσαμε τις κραυγές των στρατιωτών και είδαμε βάρκες να πλησιάζουν το ελικόπτερο» είπε στην «Espresso» η Μάγδα Μπάρτζα που εργάζεται σε καφέ της περιοχής.

Αμέσως οι κομάντος που βρίσκονταν στο παρατηρητήριο έσπευσαν για βοήθεια και προσέγγισαν το ελικόπτερο ακόμη και κολυμπώντας. Ο υπολοχαγός συγκυβερνήτης, που είχε ήδη βγει από το ελικόπτερο (με κάταγμα στη μύτη), τους εξήγησε πώς να ανοίξουν την πόρτα για να απεγκλωβίσουν τον τραυματισμένο ταγματάρχη κυβερνήτη. Οι πεζοναύτες φέρεται ότι χρειάστηκε να κάνουν κατάδυση για να βγάλουν τον αξιωματικό και να τον τοποθετήσουν στη βάρκα, όπου του πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες! Και οι δύο διακομίστηκαν στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ενώ ο κυβερνήτης νοσηλεύεται προληπτικά στην Εντατική.

Πραγματογνώμονες εξετάζουν τα αίτια της πτώσης, ενώ οργανώνουν την επιχείρηση ανέλκυσης του ελικοπτέρου. Οπως διαπίστωσαν, το «Απάτσι» είχε πέσει με το πλαϊνό μέρος, ενώ ο έλικας είχε καταστραφεί και η ουρά είχε σπάσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα