Εγκλωβισμένη στην κόλαση της ζήλιας του

ΡΕΠΟΡΤΑΖΕγκλωβισμένη στην κόλαση της ζήλιας τουΤρίτη, Φεβρουάριος 17, 2015 - 13:18

Συνεχείς πιέσεις και απειλές, οι οποίες το βράδυ της περασμένης Παρασκευής έγιναν πράξη, φέρεται ότι δεχόταν τους τελευταίους δύο μήνες η 32χρονη Ελίνα Βαχαβιόλου από τον 30χρονο δολοφόνο της και αυτόχειρα Ερίς Ισμαϊλάι από την Αλβανία. Η ζήλια εκτιμάται ότι όπλισε το χέρι του νεαρού που συστηνόταν στην Καλαμάτα ως Ιταλός ονόματι Ερισιάνο Καπετάνο

και ο οποίος το βράδυ της Παρασκευής έδωσε πυροβολώντας δύο φορές (μία στο κεφάλι της όμορφης γυμνάστριας και μία στον κρόταφό του) τέλος στο αρρωστημένο πάθος του.

Οι γονείς της άτυχης κοπέλας, Σαράντος και Αντωνία, που έχασαν το μοναχοπαίδι τους, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί της από το γυμναστήριο όπου απασχολούνταν ως personal trainer είπαν χθες το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στο «χαμογελαστό, πάντα έξω καρδιά κορίτσι». Η κηδεία της 32χρονης τελέστηκε στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Σωτήρος Μάλτας Αβίας, ενώ έως αργά χθες το βράδυ κανείς δεν είχε αναζητήσει τον δράστη και αυτόχειρα, που φυλάσσεται στο νεκροτομείο του νοσοκομείου Καλαμάτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος από την Αλβανία τηλεφωνούσε τακτικά στη γυμνάστρια και την παρακαλούσε να είναι μαζί. Σύμφωνα με πληροφορίες, της έστηνε καρτέρι έξω από το γυμναστήριο όπου εργαζόταν, ενώ φρόντιζε να τη συναντά «τυχαία» κατά τις εξόδους της με φίλους. Φαίνεται πως δεν μπορούσε να δεχτεί ότι η όμορφη Ελίνα συνέχιζε τη ζωή της χωρίς να θέλει να έχει επικοινωνία μαζί του. Μάλιστα το απόγευμα της μοιραίας Παρασκευής ο 30χρονος φέρεται ότι επιχείρησε ακόμη μία προσέγγιση και τη συνάντησε έξω από το γυμναστήριο στο οποίο εργαζόταν η 32χρονη.

Η νεαρή αρνήθηκε να τον ακούσει και τότε εκείνος έβαλε σε εφαρμογή το αιματοβαμμένο σχέδιό του. Την περίμενε οπλισμένος (με πιστόλι κρότου που είχε μετατραπεί σε κανονικό πιστόλι μικρού διαμετρήματος) έξω από το σπίτι της στην οδό Αβίας. Η Ελίνα είχε μόλις τελειώσει τη δουλειά της και επέστρεφε στο σπίτι της για να ξεκουραστεί. Ο 30χρονος τη φώναξε, την πλησίασε και μόλις εκείνη έστρεψε το κεφάλι της από την άλλη και προσπάθησε να απομακρυνθεί, έβγαλε από την τσέπη του το πιστόλι και την πυροβόλησε στο κεφάλι.

Τα τελευταία λόγια

Οταν την είδε να σωριάζεται αναίσθητη στο έδαφος, έβαλε το όπλο στον δικό του κρόταφο. Σε κατάσταση σοκ ο πατέρας της νεαρής που άκουσε τα τελευταία λόγια από το μοναχοπαίδι του («μπαμπά, βγες έξω γρήγορα» φώναξε η 32χρονη) την είδε αιμόφυρτη στο οδόστρωμα. Ο 60χρονος τραγικός πατέρας λέει ότι δεν άκουσε τους πυροβολισμούς, ούτε κάποιος άλλος από τη γειτονιά. Ο 30χρονος πυροβόλησε τον ανεκπλήρωτο έρωτά του σχεδόν εξ επαφής, με τη σφαίρα να διαπερνά το κρανίο.

Υπενθυμίζεται ότι ο νεαρός Αλβανός βρισκόταν παράνομα στη χώρα. Τον περασμένο Ιούνιο συνελήφθη στην περιοχή της Καλαμάτας και είχε εκδοθεί απόφαση για την απέλασή του. Ομως μετά την προσφυγή που κατέθεσε έλαβε 30ημερη προθεσμία να αποχωρήσει οικειοθελώς, εντολή την οποία παραβίασε. Εργαζόταν περιστασιακά ως οικοδόμος, ενώ ξόδευε πολύ χρόνο στο γυμναστήριο. Στην Ελλάδα ο μοναδικός συγγενής του είναι ένας ξάδερφος με τον οποίο δεν είχαν επικοινωνία και κατά πληροφορίες γενικά ο «Ερισιάνο Καπετάνο» δεν είχε επαφές με ομοεθνείς του στην Καλαμάτα, ούτε και κάποιο στενό φίλο ο οποίος να ήξερε για τη σχέση του με τη γυμνάστρια.

Γιούλη Σταρίδα

Keywords
Τυχαία Θέματα