Εδωσαν 100.000 ευρώ για τους δίδυμους κλώνους του σκύλου τους

16:03 4/1/2016 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΕδωσαν 100.000 ευρώ για τους δίδυμους κλώνους του σκύλου τουςΔευτέρα, Ιανουάριος 4, 2016 - 15:58

Σχεδόν 100.000 ευρώ στοίχισε σε ζευγάρι Βρετανών η αγάπη του για το σκυλί του που ψόφησε. Τόσα ξόδεψαν για να το κλωνοποιήσουν και σήμερα έχουν δίδυμους κλώνους του. Εφτασαν μέχρι τη Νότια Κορέα, καταφέρνοντας τελικά να αποκτήσουν δύο νέα

κουτάβια, πιστά αντίγραφά του.

Οταν ο Ρίτσαρντ Ρεμντ και η Λάουρα Ζακς από το Δυτικό Γιορκσάιρ έχασαν το μπόξερ τους Ντίλαν, σε ηλικία 8 ετών, τον έβαλαν στον καταψύκτη. Τέσσερις ημέρες αργότερα η Λάουρα πήρε δείγμα από το δέρμα του και πέταξαν για τη Σεούλ, όπου τα παρέδωσαν σε υπερσύγχρονο εργαστήριο, εξειδικευμένο στην κλωνοποίηση σκύλων.

Αποδείχτηκε ότι το δείγμα δεν ήταν καλό, οπότε χρειάστηκε να πάρουν δεύτερο, 15 ημέρες μετά τον θάνατο του σκύλου τους. Αυτό είναι και το πρωτοποριακό της αμφιλεγόμενης -για λόγους ηθικής- τεχνικής, καθώς πρώτη φορά έγινε κλωνοποίηση από κύτταρα νεκρού ζώου.
Η διαδικασία παραγωγής κυττάρων με το γενετικό υλικό του Ντίλαν στέφθηκε με επιτυχία και προέκυψαν δύο κυήσεις. Τα Χριστούγεννα το ζευγάρι πέταξε στη Νότια Κορέα για να κρατήσει στα χέρια του τα δύο νεογέννητα κουτάβια.

Το εργαστήριο χρεώνει 81.600 ευρώ την κλωνοποίηση, ενώ λαμβάνοντας υπόψη και τα έξοδα των εισιτηρίων, πλήρωσαν συνολικά περισσότερα από 91.600 ευρώ.

Θα πρέπει όμως να περιμένουν μέχρι τον Ιούλιο, ώστε να ολοκληρωθεί η περίοδος καραντίνας και να πάρουν τα κουτάβια στο σπίτι τους.


Keywords
Τυχαία Θέματα