Τίτλος τιμής στη «βασίλισσα των δονητών»

15:51 4/1/2016 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΤίτλος τιμής στη «βασίλισσα των δονητών»Δευτέρα, Ιανουάριος 4, 2016 - 15:49

Ο τίτλος της «βασίλισσας των δονητών» δεν είναι επίσημος, ο Ντέιβιντ Κάμερον όμως φρόντισε ώστε η Ζακλίν Γκολντ, η διευθύνουσα σύμβουλος της διάσημης αλυσίδας sex shops Ann Summers, να αποκτήσει έναν αναγνωρισμένο τίτλο. Με απόφασή του, ο Βρετανός πρωθυπουργός την έχρισε μέλος του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Κι αυτό, φυσικά, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Η 55χρονη Γκολντ, η περιουσία της οποίας

υπολογίζεται σε 326.000.000 ευρώ, κέρδισε τον τίτλο χάρη στις υπηρεσίες της στην επιχειρηματικότητα -ως γυναίκα επιχειρηματίας- και στην κοινωνική προσφορά της. Στο δίκτυο καταστημάτων της εργάζονται 10.000 άτομα και είναι επίσης η κύρια μέτοχος σε τρεις φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Η Γκολντ έχει ξεκινήσει επικοινωνιακή εκστρατεία για να προωθηθούν οι γυναίκες στον χώρο των επιχειρήσεων. Για αυτόν τον σκοπό διοργανώνει κοινωνικά events και παρέχει συμβουλές σε γυναίκες επιχειρηματίες.
Οι επικριτές του Κάμερον τον κατηγορούν ότι της έδωσε τον τίτλο τιμής για να ανταποδώσει τη στήριξη που του παρείχε πρόσφατα. Αντίστοιχες κατηγορίες τού έχουν απευθυνθεί και για ένταξη στο τάγμα των ιπποτών βαθύπλουτων φίλων του που έχουν κάνει γενναιόδωρες χορηγίες στο κόμμα του.


Keywords
Τυχαία Θέματα