Δύσκολες ώρες για Καρβέλα

SHOWBIZΔύσκολες ώρες για ΚαρβέλαΠαρασκευή, Νοέμβριος 28, 2014 - 17:41

Δύσκολες στιγμές περνούν ο Νίκος Καρβέλας και η οικογένειά του. Η μητέρα του μουσικοσυνθέτη έφυγε από τη ζωή προχθές το μεσημέρι στο Τζάνειο νοσοκομείο του Πειραιά, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα. Η 85χρονη Αγγελική Καρβέλα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, γι' αυτό είχε εισαχθεί στην Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου, ενώ έπασχε και από Αλτσχάιμερ. Η κηδεία

της έγινε χθες στην Παναγίτσα Παλαιού Φαλήρου, τη γειτονιά της οικογένειας Καρβέλα, εκεί όπου ο συνθέτης και ο αδερφός του Δημήτρης έζησαν τα παιδικά και εφηβικά τους χρόνια.


Ο Νίκος ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της μητέρας του, φύλακας-άγγελός της, αφού η Αγγελική ήταν η μεγάλη του αδυναμία κι εκείνη που τον στήριξε σε όλες τις επαγγελματικές επιλογές του. Ηταν εκείνη που ανέλαβε τον ρόλο του... κυματοθραύστη, όταν ο ατίθασος γιος της αποφάσισε να βάλει το πτυχίο της Νομικής στον... τοίχο και να ασχοληθεί με τη μουσική, μια απόφαση που προκάλεσε θύελλα στην οικογένεια. Αλλωστε μαμά και γιος έμοιαζαν καταπληκτικά, όχι μόνο εμφανισιακά αλλά και στον τρόπο σκέψης.


Τη «γνωρίσαμε» πρώτη φορά το 1987, όταν αποδέχτηκε -μαζί με τον σύζυγό της- την πρόταση του γιου της να κάνει... φωνητικά στο τραγούδι «Γιεγιές», που συμπεριλήφθηκε στο άλμπουμ «Ολα ή τίποτα». Της άρεσαν οι κοινωνικές εμφανίσεις και μάλιστα φρόντιζε να είναι παρούσα στις πρεμιέρες του γιου της. Τελευταία φορά την είδαμε πέρυσι στην πρεμιέρα της ροκ όπερας «Δαίμονες» στο Παλλάς, όπου η Αγγελική είχε δώσει και... είδηση, αφού ήταν εκείνη που επιβεβαίωσε την εγκυμοσύνη της εγγονής της Σοφίας. Η Αγγελική Καρβέλα είχε πολύ καλές σχέσεις και με την Αννα Βίσση, ακόμη και μετά το διαζύγιο από τον γιο της. Εχοντας μεγαλώσει δύο αγόρια την αισθανόταν σαν κόρη της, γι' αυτό ποτέ δεν σταμάτησε να έχει επαφές μαζί της.


Να πούμε ότι ο θάνατος της μητέρας του Νίκου Καρβέλα είναι το δεύτερο «χτύπημα» για την οικογένεια. Τον Αύγουστο του 2013 έφυγε αιφνίδια από τη ζωή και η μητέρα της συζύγου του Αννίτας Πάνια, η Ιφιγένεια.

Ελισσάβετ Κυρίτση

Keywords
Τυχαία Θέματα