Διπλό πλήγμα!

18:22 9/3/2016 - Πηγή: Espresso
ΑΘΛΗΤΙΚΑΔιπλό πλήγμα!Τετάρτη, Μάρτιος 9, 2016 - 18:21

Επιμέλεια
Γιώργος Αδαμόπουλος

Ειλικρίνεια, αμέλεια ή πονηριά; Οποια κι αν είναι η λέξη-ιδανικός τίτλος για την υπόθεση ντόπινγκ της Μαρίας Σαράποβα, η ίδια γνώρισε από την πρώτη κιόλας ημέρα το -οικονομικό, ψυχολογικό και ίσως αγωνιστικό- κόστος της αποκάλυψής της ότι ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της, στο πρόσφατο Οπεν Αυστραλίας, η απαγορευμένη ουσία meldonium. Η 28χρονη Ρωσίδα τενίστρια τόνισε μεν πως λαμβάνει την ουσία από το 2006 για ιατρικούς λόγους, ωστόσο η λετονική Grindeks, που παρασκευάζει το αντιισχαιμικό φάρμακο, ξεκαθάρισε

χθες ότι «η χρήση του προβλέπεται για τέσσερις έως έξι εβδομάδες»...

Τετραετής αποκλεισμός

Η Σαράποβα κινδυνεύει με τετραετή αποκλεισμό, αλλά ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας τένις Σαμίλ Ταρπίστσεφ τόνισε ότι «ίσως προλάβει να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Ρίο»! Κάτι τέτοιο θα γίνει αν τιμωρηθεί με πέντε μήνες εκτός αγώνων ή αν επιμείνει στη λεγόμενη TUE, την «εξαίρεση θεραπευτικής χρήσης».

Παρότι ομολόγησε ότι η παγκόσμια ομοσπονδία την ενημέρωσε από τις 22/12/15 ότι η ουσία θα συμπεριληφθεί στις απαγορευμένες από 01/01/16, εκείνη... αμέλησε (;) να ανοίξει το μήνυμα! Για την ώρα, η «Μάσα» χάνει τα οικονομικά στηρίγματά της, με πλήγμα στην περιουσία των 26.900.000 ευρώ που διαθέτει. Η Nike και η TAG Heuer έδωσαν άμεσα τέλος στη συνεργασία μαζί της και η Porsche επεσήμανε ότι παύει προσωρινά τα προγράμματα προώθησης, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Η εξέλιξη αυτή στερεί από τη Σαράποβα ποσό 63.500.000 ευρώ στα επόμενα χρόνια.

Στο μεταξύ, αποκαλύφθηκε ότι το 20% των Ρώσων αθλητών χρησιμοποιεί την ουσία meldonium, αφού χθες αποκλείστηκαν οι χρυσοί ολυμπιονίκες του πατινάζ Σλοβοβίεφ και Μπομπρόβα, ενώ τη χρήση της παραδέχθηκαν ο βολεϊμπολίστας Αλεξάντερ Μάρκιν και ο πρωταθλητής στις παγοδρομίες Πάβελ Κουλιζνίκοφ.

Keywords
Τυχαία Θέματα