Τρόμος στη Βρετανία

18:20 9/3/2016 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΤρόμος στη ΒρετανίαΤετάρτη, Μάρτιος 9, 2016 - 18:19

Η προειδοποίηση από τον βοηθό κομισάριο της Σκότλαντ Γιαρντ για χτύπημα του ISIS

Επιθέσεις όπως εκείνες στο Παρίσι, με τη φιλοδοξία να είναι όσο το δυνατόν πιο «μεγάλες και εντυπωσιακές», ετοιμάζει το Ισλαμικό Κράτος σε βρετανικό έδαφος και μάλιστα σε timing μεγάλης εθνικής βαρύτητας.

Η Espresso weekend παρουσιάζει (Το Σαββατοκύριακο 12-13/03)
Γιώργος Μπίλης - 2CD, 30 μεγάλες επιτυχίες
Μαζί,

τα Σατυρικά - 3CD με 44 χιουμοριστικά τραγούδια που άφησαν εποχή

Την ανατριχιαστική προειδοποίηση απηύθυνε ο βοηθός κομισάριος της Σκότλαντ Γιαρντ Μαρκ Ρόουλεϊ, ο οποίος μάλιστα αποκάλυψε ότι για να αποτραπεί κάτι τέτοιο, οι Αρχές προχωρούν σε αριθμούς ρεκόρ συλλήψεων ανδρών, γυναικών, ακόμα και εφήβων!

Ο Βρετανός αξιωματούχος τόνισε ότι η τρομοκρατική οργάνωση προσπαθεί να ενορχηστρώσει μεγαλύτερες επιθέσεις παγκοσμίως και η Βρετανία είναι προτεραιότητα σε αυτήν την προσπάθειά της. Μετά τις σοκαριστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στο Παρίσι την περασμένη χρονιά με 130 νεκρούς, το Νο 2 της Σκότλαντ Γιαρντ χαρακτήρισε «φυσικό επόμενο βήμα» για την τρομοκρατική οργάνωση το πλήγμα στη Βρετανία. «Τους τελευταίους μήνες διαπιστώνουμε όλο και περισσότερα σχέδια επίθεσης στον δυτικό τρόπο ζωής, όπως οι επιθέσεις στο Παρίσι τον Νοέμβριο.

Ξεφεύγοντας από την αστυνομία και τον στρατό που αποτελούν σύμβολα του κράτους, σε κάτι πιο ευρύ. Βλέπει κανείς μία τρομοκρατική οργάνωση που έχει μεγάλες φιλοδοξίες για τεράστιες και εντυπωσιακές επιθέσεις όχι μόνο σαν κι αυτές που έχουμε δει μέχρι σήμερα» δήλωσε χαρακτηριστικά, αφήνοντας να εννοηθεί, όπως το ερμηνεύουν βρετανικά μέσα, ότι οι τζιχαντιστές μπορεί να επιχειρήσουν χτυπήματα κατά τη διάρκεια των εορτασμών των 90ών γενεθλίων της βασίλισσας Ελισάβετ, τον Απρίλιο, τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

Σεσημασμένοι

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Ρόουλεϊ είχε παραδεχτεί ότι ένας ύποπτος ως τζιχαντιστής συλλαμβάνεται καθημερινά για να αποτραπεί επίθεση με τα χαρακτηριστικά αυτών του Παρισιού. Επίσης αποκάλυψε ότι αστυνομικοί συλλαμβάνουν σεσημασμένους εξτρεμιστές για «οτιδήποτε» προκειμένου να «εμποδίσουν» πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες. Χθες δήλωσε ότι τα τελευταία τρία χρόνια ο αριθμός των συλλήψεων αυτών έχει αυξηθεί κατά 57%. Το διαφορετικό ποιοτικό χαρακτηριστικό είναι ο αριθμός των κοριτσιών και των γυναικών μεταξύ των συλληφθέντων.
«Δεν θα ήταν αυτή η εικόνα που θα είχε κανείς πριν από λίγα χρόνια. Αυτή είναι μια ένδειξη της επίδρασης της προπαγάνδας και ο τρόπος με τον οποίο τα μηνύματα της τζιχαντιστικής οργάνωσης βρίσκουν αντίκτυπο σε κάποιους ανθρώπους» κατέληξε ο Βρετανός αξιωματούχος.

Keywords
Τυχαία Θέματα