Δεν υπάρχουν χρήματα για τροφές στο Αττικό Πάρκο

ΡΕΠΟΡΤΑΖΔεν υπάρχουν χρήματα για τροφές στο Αττικό ΠάρκοΠέμπτη, Ιούλιος 23, 2015 - 16:19

Δυσκολία στην εισαγωγή εξειδικευμένων τροφών που είναι απαραίτητες για το μενού των λιονταριών, των δελφινιών, των λεμούριων και πολλών ακόμη ζώων στη «ζούγκλα» της Αθήνας αντιμετωπίζουν τις τελευταίες εβδομάδες οι υπεύθυνοι στο Αττικό Πάρκο.

«Τα αποθέματα επαρκούν για περίπου δύο εβδομάδες» λέει χαρακτηριστικά ο ιδρυτής του πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ, επισημαίνοντας ωστόσο την ελπίδα του ότι το θέμα θα διευθετηθεί

σύντομα: «Δεχόμαστε βροχή τηλεφωνημάτων από πολίτες που ανησυχούν για τα ζώα μας. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη οικονομικής βοήθειας. Παραμένουμε αισιόδοξοι ότι θα πάρουμε τη σχετική έγκριση πληρωμών προς τους ξένους προμηθευτές μας, ώστε να διασφαλίσουμε την ευημερία των ζώων και τη διατροφή τους».

Η... άγρια οικογένεια του Αττικού Πάρκου αποτελείται από 2.200 ζώα (συνολικά 345 ειδών) και πολλά από αυτά, αν όχι όλα, ακολουθούν ειδικό «διαιτολόγιο» και έχουν συγκεκριμένες διατροφικές απαιτήσεις, οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν από την ελληνική αγορά, καθώς δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες τροφές όπως εξηγεί ο κ. Λεσουέρ. Σημειώνεται ότι το πρόβλημα με τις εισαγωγές τροφών στο πάρκο ως συνέπεια των capital controls δημοσίευσε και το πρακτορείο Reuters.

Ο ίδιος ανακοίνωσε στο μεταξύ ότι έως και τις 31 Αυγούστου όλα τα παιδιά που επισκέπτονται το πάρκο θα έχουν δωρεάν είσοδο. «Η ελεύθερη πρόσβαση αφορά τα παιδιά ηλικίας από 3 έως 18 ετών, που επισκέπτονται το πάρκο με τους γονείς τους, όλες τις ημέρες της εβδομάδας. Πάντα τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται από ενηλίκους» διευκρινίζει ο κ. Λεσουέρ. Η προσφορά δεν ισχύει για ομαδικές επισκέψεις. Η είσοδος κοστίζει 15 ευρώ για τους ενηλίκους και 11 ευρώ για τους πολυτέκνους.

Keywords
Τυχαία Θέματα