Χτυπούσαν (μόνο) πανάκριβα ρολόγια

15:10 9/8/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΧτυπούσαν (μόνο) πανάκριβα ρολόγιαΤρίτη, Αύγουστος 9, 2016 - 14:32

Οι τέσσερις Ιταλοί που συνελήφθησαν στη Μύκονο δρούσαν με συγκεκριμένο πλάνο, στα πρότυπα της ναπολιτάνικης Μαφίας

Στα πιο high κλαμπ της Μυκόνου διασκέδαζαν, αναζητώντας ταυτόχρονα τα υποψήφια θύματά τους, οι τέσσερις Ιταλοί που συνελήφθησαν στο νησί όταν αποδείχθηκε ότι άρπαζαν πανάκριβα ρολόγια μάρκας Patek Philippe και Richard Mille.

ΑΠΟ

ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Οι αστυνομικοί που έβαλαν τέλος στη δράση τους εκτιμούν ότι πρόκειται για μέλη οργανωμένης σπείρας, που δρα στα πρότυπα της ναπολιτάνικης Μαφίας!

Οπως προέκυψε από την ως τώρα έρευνα, οι Ιταλοί δρούσαν βάσει μελετημένου σχεδίου και είχαν απόλυτη γνώση των αντικειμένων που ήθελαν να αρπάξουν. Γι' αυτό άλλωστε στοχοποιούσαν εύπορους παραθεριστές που φορούσαν στον καρπό τους τα συγκεκριμένα ρολόγια. Αφού πρώτα εντόπιζαν το κομμάτι που τους ενδιέφερε, στη συνέχεια παρακολουθούσαν το θύμα τους και την κατάλληλη στιγμή το λήστευαν. Αν ο ανυποψίαστος τουρίστας είχε πιει αρκετά ποτήρια παραπάνω και δεν είχε συναίσθηση τι γινόταν γύρω του, τον απασχολούσαν με διάφορα τεχνάσματα ώσπου να καταφέρουν να κλέψουν το πολύτιμο ρολόι του.

Μόνο τα τέσσερα ρολόγια που άρπαξαν μέσα σε λίγες ημέρες διαπιστώθηκε ότι άξιζαν πάνω από 250.000 ευρώ. Ωστόσο το ρολόι που έκλεψαν από τον γνωστό κοσμηματοπώλη Κώστα Καίσαρη ήταν αντίγραφο ασφαλείας και όχι το γνήσιο, που θα εξακόντιζε τη συνολική αξία των κλοπιμαίων στο ποσό των 500.000 ευρώ!

Στάση στη Σαντορίνη

Οπως διαπιστώθηκε από την Ασφάλεια και τους αστυνομικούς του Τμήματος Μυκόνου, όταν οι δράστες άρπαζαν ικανοποιητικό αριθμό ακριβών ρολογιών, έφευγαν για τη Νάπολη, όπου τα παρέδιδαν στους συνεργάτες τους και εισέπρατταν την αμοιβή τους. Στη συνέχεια επέστρεφαν στη Μύκονο, κάνοντας μια... στάση στη Σαντορίνη!

Το τελευταίο διάστημα τρεις επώνυμοι Αθηναίοι (ανάμεσά τους και ένας κοσμηματοπώλης) έχουν πέσει θύματα ληστών σε συγκεκριμένη περιοχή της Μυκόνου, όπου έχουν κολλητά τις βίλες τους. Ομως δεν κατήγγειλαν τη ληστεία, παρά μόνο προφορικά κι αυτό έπειτα από τη σύλληψη των τεσσάρων Ιταλών. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι στον δρόμο όπου βρίσκονται οι βίλες των τριών επωνύμων, λίγες ημέρες πριν από τις ληστείες άγνωστοι είχαν βγάλει τις λάμπες φωτισμού από τις κολόνες της ΔΕΗ.

Keywords
Τυχαία Θέματα