Αστυνομικός που προσπάθησε να «υιοθετήσει» προσφυγοπούλα στη Σάμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗΑστυνομικός που προσπάθησε να «υιοθετήσει» προσφυγοπούλα στη ΣάμοΠαρασκευή, Σεπτέμβριος 16, 2016 - 17:25

«Λύγισε» ένας νεαρός αστυνομικός, όταν διαπίστωσε τον πόνο που βιώνουν οι πρόσφυγες, ανεβαίνοντας τον δικό τους γολγοθά με τα παιδιά τους, και η καρδιά του πλημμύρισε από αγάπη για ένα κοριτσάκι που δεν ήξερε καν από πού κρατάει η σκούφια του. Τα αθώα ματάκια της Μπέλα τον συγκίνησαν τόσο, που ήθελε να γίνει «μπαμπάς» του προσφυγόπουλου.

«Προσπάθησα να κάνω ενέργειες ώστε να γίνω ανάδοχος γονέας, να δίνω κάποιο ποσό και να έρχομαι σε επικοινωνία με τη μικρή,

ώστε να μαθαίνω πώς μεγαλώνει! Αλλά δεν είχε χαρτιά, ήταν αγνώστου διαμονής και δεν ήταν εφικτό» είπε στο thebest.gr ο ευαίσθητος αστυνομικός Μάριος Κουτσούκος από την Πάτρα και συνέχισε: «Εξι μήνες στη Σάμο είδα τα πράγματα όπως έχουν, όχι όπως τα παρουσιάζουν. Είχα πολλές καλές εμπειρίες εκεί! Μέχρι και δώρα έχω από τους μετανάστες! Θυμάμαι ότι, ενώ τους δίναμε τα τιμαλφή τους για να πάνε με το βανάκι της ΕΛ.ΑΣ. στο λιμάνι για Πειραιά, μου φώναζαν "Mario, one photo please" ("Μάριε, μια φωτογραφία, παρακαλώ") και βγάζαμε selfie!».

Ως το 2009, ο Μάριος Κουτσούκος ήταν φοιτητής στο Τμήμα Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών. Τελικά, προτίμησε μια καριέρα στην ΕΛ.ΑΣ. και σήμερα υπηρετεί στο Α.Τ. Μεγάρων. Οταν υπηρέτησε στο κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Σάμο, βίωσε από κοντά τον ανθρώπινο πόνο και είδε παιδάκια να γνωρίζουν το σκληρό πρόσωπο της ζωής, που γι' αυτά δεν είχε καλά καλά αρχίσει.

Ακόμη και σήμερα, νέοι από τη Συρία που έφυγαν κυνηγημένοι από τη Δαμασκό, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στη Γερμανία, διατηρούν επαφή (έστω μέσω facebook) με τον αστυνομικό που γνώρισαν στη Σάμο!

Keywords
Τυχαία Θέματα