Ας τελειώνουν οι χοροί!

ΑΘΛΗΤΙΚΑΑς τελειώνουν οι χοροί!Παρασκευή, Φεβρουάριος 27, 2015 - 18:18

Για όλους και για... όλα μίλησε ο Σταύρος Κοντονής, μία ημέρα μετά την απόφασή του να βάλει... λουκέτο μίας εβδομάδας στη Σούπερ Λίγκα, ενώ η «είδηση» της ημέρας ήταν ότι η ΕΠΟ έκανε προτάσεις για την πάταξη της βίας!
Στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συνέταξαν ανακοίνωση με «μέτρα», μετά την παρέμβαση του κράτους και τον «ντόρο» που δημιουργήθηκε στα ΜΜΕ.

Δηλαδή, μέχρι χτες όλα ήταν «μέλι γάλα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.


«Δεσμεύτηκαν για κάποια πράγματα. Αν δεν τα τηρούν, μπορούν να... χορεύουν για λίγο καιρό ακόμη» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Στ. Κοντονή,ς «δείχνοντας» τους παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, και προειδοποίησε ότι «το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει και δεν θα γίνουν αγώνες σε γήπεδα που δεν θα έχουν ηλεκτρονικό εισιτήριο και πλήρες σύστημα των καμερών παρακολούθησης που θα είναι συνδεδεμένες με το κεντρικό τερματικό. Μπορεί να νομίζουν ότι μας κοροϊδεύουν και γελάνε πίσω από την πλάτη μας, αλλά... έχουν γνώση οι φύλακες».

«Δεν θα σταματήσουμε»

Ο Στ. Κοντονής στη συνέχεια υποσχέθηκε «θα φύγουν οι σκιές, και τα πρωταθλήματα θα είναι αξιόπιστα», και έδειξε αποφασισμένος να πετύχει τους στόχους, λέγοντας χαρακτηριστικά «κάποιοι δεν κατάλαβαν, αλλά θα το καταλάβουν, δεν θα σταματήσουμε σε τίποτα».
Μάλιστα, στην αναφορά του για «καθαρά πρωταθλήματα», ο υφυπουργός Αθλητισμού άφησε να εννοηθεί ότι στο... τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται και το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από τα ευρωπαϊκά Κύπελλα. «Εμείς τάξη στο πρωτάθλημα θα βάλουμε, κι ας μην παίζουν οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη».


Ερωτηθείς για το αν η αναστολή ισχύει και για τον αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ-Ολυμπιακού, ο κ. Κοντονής είπε: «Ισχύει για τους αγώνες της Σούπερ Λίγκας. Αν προσδιοριστεί ο αγώνας, θα αποφασίσουμε και γι' αυτό...»
Την ίδια στιγμή η ΕΠΟ προτείνει να τιμωρούνται αυστηρά οι φυσικοί αυτουργοί των επεισοδίων, καλεί την ΕΛΑΣ να προχωρά σε συλλήψεις ταραξιών, ζητεί συνεννόηση Πολιτείας-Ποδοσφαίρου για νέο κώδικα ίδρυσης οργάνωσης και λειτουργίας των συνδέσμων οπαδών. Στην Ομοσπονδία, δε, κάνουν λόγο για «πιθανή νέα σκλήρυνση των διατάξεων των κανονισμών που τιμωρούν πειθαρχικά της ομάδας».


«Η ΕΠΟ δηλώνει ότι είναι έτοιμη να μετάσχει σε διάλογο ουσίας με βάση τη δέσμη προτάσεων που έχει ήδη καταθέσει περισσότερες από μία φορές στην Πολιτεία, ώστε σε ένα προκαθορισμένο χρονικό διάστημα να οδηγηθούμε σε καταλήξεις υποχρεωτικές για την Πολιτεία και το Ποδόσφαιρο...» καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, που, μεταξύ άλλων, ζητά «νέες υποδομές - ανακατασκευασμένα γήπεδα» αλλά και αλλαγές στον έλεγχο μέτρων ελέγχου και αστυνόμευσης των γηπέδων.
Σε αυτό το σημείο γίνεται ξεχωριστή αναφορά στους «σεκιούριτι» (των ΠΑΕ). Η Ομοσπονδία θα ζητήσει από την Πολιτεία να έχουν δυναμική συμμετοχή στον χώρο ευθύνης τους. Το αν θα μπορούν οι «σεκιούριτι» να προχωρούν σε συλλήψεις εντός των γηπέδων είναι θέμα συζήτησης που απασχολεί εδώ και χρόνια τους αρμόδιους φορείς του ελληνικού ποδοσφαίρου, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί η «χρυσή τομή».

Ηλίας Ζυματούρας

Keywords
Τυχαία Θέματα