Αποκεφαλίστηκε ναυτικός από το σχοινί ρυμουλκού

15:22 9/7/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΑποκεφαλίστηκε ναυτικός από το σχοινί ρυμουλκούΠέμπτη, Ιούλιος 9, 2015 - 15:16

Πάγωσαν από τη φρίκη όσοι έγιναν μάρτυρες του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη χθες το πρωί στην πρύμνη του ρυμουλκού «Χρήστος 22» στο Κερατσίνι, όταν κόπηκε ένας κάβος, με αποτέλεσμα να αποκεφαλίσει έναν εργαζόμενο! Μόλις είχε ολοκληρωθεί η ρυμούλκηση του εμπορικού πλοίου «Hammer Spirit» και ο Ελληνας β' μηχανοδηγός του ρυμουλκού επιχείρησε να δέσει τον κάβο, όμως, λόγω κακής θέσης που είχε πάρει το σκάφος, το χοντρό σχοινί μπλέχτηκε στην προπέλα και τεντώθηκε απότομα, με αποτέλεσμα να κοπεί και να γίνει μία

κοφτερή λάμα. Ακόμη και οι έμπειροι τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ λύγισαν με την αποτρόπαια εικόνα που αντίκρισαν όταν πήγαν να παραλάβουν το πτώμα του άτυχου ναυτικού.

Το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου που διενεργεί προανάκριση παρήγγειλε τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής, ενώ ο πλοίαρχος του ρυμουλκού συνελήφθη και παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά. Το τραγικό συμβάν έχει προκαλέσει προβληματισμό στο υπουργείο Ναυτιλίας, ενώ εξετάζεται εάν το ρυμουλκό τηρούσε τις απαιτούμενες προδιαγραφές και διέθετε τις απαραίτητες πιστοποιήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα