Από αύριο τίθεται σε ισχύ το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑπό αύριο τίθεται σε ισχύ το εορταστικό ωράριο στα καταστήματαΠαρασκευή, Δεκέμβριος 12, 2014 - 16:49

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ χρόνο για να κάνει τις αγορές του ή να χαζέψει βιτρίνες εν όψει των Χριστουγέννων θα έχει από αύριο το καταναλωτικό κοινό της Αθήνας, καθώς τίθεται σε ισχύ

το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων. Στη Θεσσαλονίκη το διευρυμένο ωράριο θα ξεκινήσει την ερχόμενη Πέμπτη, ωστόσο και στις δύο πόλεις τα μαγαζιά θα παραμείνουν ανοιχτά μεθαύριο Κυριακή.

Πιο συγκεκριμένα, αύριο και μεθαύριο τα καταστήματα της Αθήνας θα είναι ανοιχτά έως τις 6.00 το απόγευμα, ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα θα λειτουργούν από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ. Τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά και την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, ενώ δεν θα λειτουργήσουν την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου. Εξυπακούεται ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά και τις επίσημες αργίες, δηλαδή ανήμερα και την επόμενη των Χριστουγέννων, καθώς και την Πρωτοχρονιά.

Στη Θεσσαλονίκη, το διευρυμένο εορταστικό ωράριο (10.00 το πρωί - 9.00 το βράδυ) ξεκινά την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου, αλλά τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά και την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου. Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διευκρινίζει ότι αυτό αφορά μόνο τα καταστήματα που έχουν συνολική επιφάνεια εμβαδού έως 250 τ.μ., δεν ανήκουν σε αλυσίδα καταστημάτων (εξαιρουμένων των περιπτώσεων franchising), δεν λειτουργούν σε κατάστημα εντός καταστήματος (shop-in-shop) και δεν βρίσκονται σε εμπορικά κέντρα ή σε εκπτωτικά καταστήματα ή χωριά. Σημειώνεται πάντως ότι η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος στον κλάδο του εμπορίου έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία για μεθαύριο Κυριακή, αντιδρώντας στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα