Απειλείται... με εξαφάνιση το άρωμα της Μέριλιν

ΚΟΣΜΟΣΑπειλείται... με εξαφάνιση το άρωμα της ΜέριλινΠαρασκευή, Μάιος 30, 2014 - 16:53

To αγαπημένο άρωμα της Μέριλιν Μονρόε κινδυνεύει.Οι αρωματοποιοί του Chanel No 5 δυσκολεύονται να εναρμονιστούν με τους νέους κανονισμούς που σχεδιάζει να εφαρμόσει η Ευρωπαϊκή Ενωση, προκειμένου να προστατέψει τους λάτρεις των αρωμάτων από τις αλλεργίες. Αυτό ίσως οδηγήσει στη διακοπή παραγωγής του.
Σύντομα αναμένεται να σταλεί οδηγία από τις Βρυξέλλες

σύμφωνα με την οποία οι οίκοι αρωματοποιίας θα υποχρεούνται να αναφέρουν στις ετικέτες όλα τα συστατικά, ενώ δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν πλέον δώδεκα από αυτά που θεωρούνται «στυλοβάτες» στη βιομηχανία των πολυτελών αρωμάτων, όπως την κουμαρίνη και την ευγενόλη.

Οι νέοι κανονισμοί απειλούν την κυκλοφορία μερικών από τα δημοφιλέστερα και ιστορικότερα αρώματα παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων το Miss Dior και το Chanel No 5, τα οποία κυκλοφορούν από το 1947 και το 1921 αντίστοιχα. Ηδη μερικοί από τους κορυφαίους οίκους μόδας, όπως οι Hermes, Guerlain και Frederic Malle, έχουν αρχίσει ναεπανεξετάζουν τις φόρμουλες των γνωστότερων αρωμάτων τους, σε μια προσπάθεια εναρμονισμού με τους αναμενόμενους περιοριστικούς κανονισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα