Απαντήσεις από τις 99 (!) κλήσεις

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑπαντήσεις από τις 99 (!) κλήσεις Πέμπτη, Δεκέμβριος 15, 2016 - 11:53

Αίτημα άρσης του απορρήτου για κινητά ατόμων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση μετά το δυστύχημα με το σκάφος «Duente», ανοικτά της Αίγινας, όπου χάθηκαν τέσσερις ζωές

Αίτημα για την άρση απορρήτου σε κινητά ανθρώπων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση μετά το μοιραίο δυστύχημα στην Αίγινα, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, προαναγγέλλει ότι θα υποβάλει o συνήγορος των συγγενών των θυμάτων Αλέξης Κούγιας.

ΑΠO ΤΗ ΝΙΚΟΛΙΑ ΣΙΜΟΝΕΤΗ

Μιλώντας στην «Espresso», εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος

δεν οδηγούσε το ταχύπλοο «Duende» που εμβόλισε τη λάντζα στην οποία επέβαιναν οι άτυχοι παραθεριστές. Σχολιάζοντας δε τα νέα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία ο φερόμενος ως οδηγός του ταχύπλοου έκανε δεκάδες τηλεφωνήματα, ακόμη και μετά τη σύλληψή του, ο γνωστός ποινικολόγος υποστήριξε ότι πρέπει να ταυτοποιηθούν τα πρόσωπα με τα οποία συνομίλησε, ώστε να αποκαλυφθεί τι πραγματικά έχει συμβεί.

«Η ικανοποίηση των αιτημάτων μας από την ανακρίτρια, κυρία Αργύρη οδηγούν σε αποτελέσματα. Αυτά τα αποτελέσματα με τη σειρά τους οδηγούν σε διάφορες σκέψεις και ερωτήματα. Ασφαλείς απαντήσεις θα δώσουν μόνο η περαιτέρω έρευνα και η ταυτοποίηση των προσώπων με τα οποία συνομίλησε ο κ. Λυκουρέζος» αναφέρει ο κ. Κούγιας.



Υπενθυμίζεται ότι από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου στο κινητό του 77χρονου και άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση διαπιστώθηκε ότι έκανε και δέχτηκε δεκάδες τηλεφωνήματα, ακόμη και μετά τη σύλληψη.

Αναπάντητα ερωτήματα

Συνολικά έχουν καταγραφεί 99 κλήσεις, μεταξύ των οποίων η επικοινωνία του ανθρώπου που ρυμούλκησε το «Duende» με τον προφυλακισμένο για την υπόθεση της «μαφίας των Ρομά» Αλέξανδρο Αγγλούπα, χωρίς φυσικά αυτό να καταδεικνύει εμπλοκή του τελευταίου στο τραγικό δυστύχημα. Ωστόσο, ο Αλέξης Κούγιας έχει ήδη αιτηθεί να κληθούν για κατάθεση οι 99 συνδρομητές που επικοινώνησαν τόσο με τον κατηγορούμενο όσο και με άλλα πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

«Οι εντολείς μου έχουν αναπάντητα ερωτήματα. Η θέση τους είναι ότι δεν οδηγούσε ο Λυκουρέζος. Δεν το επιτρέπουν η ηλικία και η υγεία του. Σε μια τόσο σφοδρή σύγκρουση δεν είχε ούτε μια γρατσουνιά. Λόγω της ηλικίας του, αλλά και των υπολοίπων, θα έπρεπε να είχε έστω τραυματιστεί. Δεν αποκλείω να ζητήσουμε και άρση του απορρήτου σε κινητά ανθρώπων, οι οποίοι εμφανίστηκαν στο προσκήνιο μετά το γεγονός, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είχαν απαραιτήτως εμπλοκή σε αυτό» καταλήγει ο κ. Κούγιας.

Σε επικοινωνία που είχε η «Espresso» με άνθρωπο του περιβάλλοντος του Θρασύβουλου Λυκουρέζου, εκείνος σχολίασε: «Είναι ανακριβές αυτό με τις 99 κλήσεις. Τα τηλεφωνήματα που έγιναν από τον Λυκουρέζο ήταν περίπου πέντε εφτά, ένας χαμηλός αριθμός πάντως. Από εκεί και πέρα, μιλάμε για κλήσεις που έκαναν οι άνθρωποι με τους οποίους συνομίλησε σε άλλους αριθμούς! Δηλαδή, κάποιος μπορεί να πήρε τη μητέρα του να ρωτήσει τι φαγητό έχουν στο σπίτι, άλλος τη γυναίκα του, σε κάθε περίπτωση τηλεφωνήματα προσωπικά. Δεν μπορούμε να ξέρουμε πού τηλεφώνησε καθένας. Πολύ συχνά γράφονται ανακρίβειες ή ψέματα. Ειπώθηκε ότι δεν υπήρχε DNA στο τιμόνι, ενώ τελικά υπήρχε, και ότι ο οδηγός της λάντζας δεν ήταν πιωμένος, ενώ αποδείχθηκε πως είχε πιει».

Keywords
Τυχαία Θέματα