Η «Espresso» είδε πρώτη το «Star Wars»

ΡΕΠΟΡΤΑΖΗ «Espresso» είδε πρώτη το «Star Wars»Πέμπτη, Δεκέμβριος 15, 2016 - 11:44

Η «Espresso» παρακολούθησε (χθες) πρώτη την ταινία επιστημονικής φαντασίας και «υποκλίνεται» στο μεγαλείο της

Είναι το «Rogue One: A Star Wars Story» καλύτερη ταινία από την περυσινή επιτυχία «Star Wars - Episode VII: The force awakens»; Η «Espresso» παρακολούθησε χθες πρώτη (!) την ταινία στη δημοσιογραφική προβολή και θεωρεί ότι ναι, είναι!

Από την Ελισσάβετ Κυρίτση

Η φετινή «μπουκιά» της επικής

σειράς φιλμ επιστημονικής φαντασίας (σε σκηνοθεσία Γκάρεθ Εντουαρντς) είναι τόσο χορταστική, ώστε μπορεί να κρατήσει τους φαν των «Star Wars» ικανοποιημένους μέχρι την ερχόμενη χρονιά, όταν θα κυκλοφορήσει το «Episode VIII».

Τέσσερις φίλοι από τα παλιά, ο Darth Vader, η πριγκίπισσα Λέια, ο R2D2 και ο C3RO, εμφανίζονται στο «Rogue One», αφού η ταινία τοποθετείται χρονικά αρκετά έτη μετά το «Εpisode III: Revenge of the Sith» και λίγο πριν από το «IV: A new hope», καθώς περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο τα σχέδια του Death Star έφτασαν στα χέρια της Λέια.

Μετά τη Rey του «The force awakens» έρχεται μια νέα ηρωίδα, η Jyn, κόρη του επιστήμονα που σχεδίασε το φονικό όπλο της Αυτοκρατορίας, η οποία αποδέχεται τη μοίρα της και αναλαμβάνει δράση στην «καρδιά» της Αντίστασης.

Ρομπότ-σταρ

Φυσικά, η ταινία έχει το δικό της ρομπότ-σταρ -μετά τον BB8 του προηγούμενου φιλμ-, τον Κ-2SO, ο οποίος θα μπορούσε να είναι ο... Σέλντον Κούπερ («The big bang theory») του «Star Wars». Η τελική μάχη, στον πλανήτη Σκάριφ, όπου βρίσκονται τα σχέδια του Death Star, είναι εντυπωσιακή.

Η Φελίσιτι Τζόουνς συνεχίζει τους ρόλους δράσης («Collide», «Inferno»), ενώ ο πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς «Hannibal» Μαντς Μίκελσεν μπήκε στη λίστα των «Star Wars» ηθοποιών. Ο Ιάπωνας σαμουράι τζεντάι Τσιρούτ Iμουε είναι ίσως ο πιο αγαπημένος ήρωας του «Rogue One» μετά την Jyn.

Keywords
Τυχαία Θέματα