Απαλλαγή Λαυρεντιάδη πρότεινε η εισαγγελέας

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑπαλλαγή Λαυρεντιάδη πρότεινε η εισαγγελέαςΤετάρτη, Νοέμβριος 23, 2016 - 17:34

Ανατροπή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του ξενοδόχου Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη με εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί σε γλάστρα στις 15 Ιουνίου 2012 έφερε χθες η εισαγγελέας της έδρας, η οποία πρότεινε στους τρεις δικαστές και τους τέσσερις ενόρκους την απαλλαγή του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη

(φωτό) και των έξι συγκατηγορουμένων του από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αποδίδεται ρόλος ηθικού αυτουργού στην επίθεση εις βάρος του ξενοδόχου. Ωστόσο, αυτό που βάρυνε στην πρόταση της εισαγγελέως για απαλλαγή του είναι ότι το κινητό από το οποίο φέρεται ότι επικοινωνούσε με τους φερόμενους δράστες ο επιχειρηματίας δεν χρησιμοποιείται μετά την επίθεση από τον ίδιο, όπως του αποδίδει το βούλευμα.

Δεν είχε σχέση

Αυτό το στοιχείο προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ενώ και το θύμα της απόπειρας ανθρωποκτονίας είχε υποστηρίξει από το 2014 με δήλωσή του στην ανακρίτρια που χειριζόταν την υπόθεση ότι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν έχει σχέση με την επίθεση εις βάρος του. Μάλιστα, ο ξενοδόχος δεν έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση, ενώ δεν εμφανίστηκε και στο δικαστήριο για να καταθέσει για την απόπειρα εις βάρος του.

Για τους υπόλοιπους κατηγορουμένους η εισαγγελέας ζήτησε να απαλλαγούν λόγω αμφιβολιών καθώς, όπως τόνισε, δεν προέκυψε ότι γνώριζαν για τον εκρηκτικό μηχανισμό. Οι συνήγοροι του κ. Λαυρεντιάδη που αγόρευσαν χθες ζήτησαν την απαλλαγή του από το δικαστήριο επισημαίνοντας ότι δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία εις βάρος του. Η δίκη συνεχίζεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα