Αντιδράσεις για παράσταση με ιστορίες της Βίβλου με τη ματιά gay ζευγαριών

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑντιδράσεις για παράσταση με ιστορίες της Βίβλου με τη ματιά gay ζευγαριώνΤετάρτη, Απρίλιος 19, 2017 - 14:40

Τι θα συνέβαινε αν ο Αδάμ ήταν ζευγάρι με τον Στιβ, αντί για την Εύα;

Ερωτήματα σαν αυτό θα επιχειρήσει να απαντήσει η θεατρική ομάδα του Out Front Theater Company, η οποία αποτελείται αποκλειστικά από ομοφυλοφίλους, αμφιφυλοφίλους και διεμφυλικούς, μέσα από την παράσταση της «The Most Fabulous Story Ever Told», που ανεβαίνει στις 27 Απριλίου στην Ατλάντα (φωτό) και έχει προκαλέσει προκαταβολικά θύελλα αντιδράσεων.

Το έργο, που διηγείται τις ιστορίες της Βίβλου μέσα από τη ματιά δυο γκέι ζευγαριών, ανέβηκε πρώτη φορά το 1998. Η ομάδα του Out Front Theater Company, η οποία θέλησε να επαναλάβει την επιτυχία του, άρχισε να δέχεται στις 27 Μαρτίου βροχή e-mails, τηλεφωνημάτων, επιστολών και μηνυμάτων στο facebook, που κατέκριναν αυτή την απόφαση και τους αποκαλούσαν βλάσφημους.

«Είχαμε ήδη πολλές εβδομάδες πρόβας πίσω μας. Υποθέτω ότι τότε έμαθε κάποιος για εμάς και στοιχηματίζω ότι ήταν και Δευτέρα, που σημαίνει ότι ο κόσμος είχε πάει εκκλησία την προηγούμενη, γεγονός που φούντωσε ακόμα περισσότερο την κατάσταση» λέει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Πολ Κόνροϊ.

Υποκινητής των αντιδράσεων φαίνεται ότι είναι μια συντηρητική καθολική ομάδα, ονόματι America Needs Fatima, η οποία προχώρησε και σε online συγκέντρωση υπογραφών για τη ματαίωση της παράστασης, που, σύμφωνα με τον Κόνροϊ, δεν πρόκειται να επιτευχθεί.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα