Αναβολή στη δίκη για τη Φαίη Μπλάχα

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑναβολή στη δίκη για τη Φαίη ΜπλάχαΤρίτη, Νοέμβριος 17, 2015 - 17:26

Το αίτημα αναβολής από τον καταδικασθέντα Βαγγέλη Στεφανάκη, που πέρασε από... κόσκινο, η εξουσιοδότηση της Μαριαλένας Μπλάχα, που έγινε δεκτή «για λόγους επιείκειας» (!) και το σφυροκόπημα κατηγορουμένων και συνηγόρων από την πρόεδρο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου έδωσαν το στίγμα της δίκης, που επρόκειτο να αρχίσει χθες, για την υπόθεση του ερωτικού τριγώνου της Νέας Μάκρης.

ΑΠΟ ΤΗΝ
ΝΤΕΜΗ ΝΤΑΒΑΡΗ

Η εκδίκαση για την υπόθεση δολοφονίας της 23χρονης Φαίης Μπλάχα τον Απρίλιο του 2013 αναβλήθηκε για τις 11

Μαρτίου 2016, ωστόσο κατηγορούμενοι και συνήγοροι πήραν την «ψυχρολουσία» από την πρόεδρο! Η αναβολή αποδείχτηκε μονόδρομος λόγω κωλύματος του Μιχάλη Δημητρακόπουλου, συνηγόρου του Στεφανάκη, καθώς βρισκόταν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου για άλλη υπόθεση, αλλά η απουσία του προκάλεσε «βροχή» ερωτημάτων.

ΠΡ.: Πότε σας ανέλαβε ο κ. Δημητρακόπουλος;
Β. ΣΤ.: Δεν θυμάμαι ακριβώς, μετά την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου.
ΠΡ.: Πότε λάβατε κλήση για το σημερινό δικαστήριο;
Β. ΣΤ.: Περίπου πριν από έναν χρόνο.
ΠΡ.: Αλλά σήμερα έρχεστε χωρίς συνήγορο! Τότε ο συνήγορός σας είπε ότι μπορεί να σας εκπροσωπήσει;
B. ΣΤ.: Μου είχε πει εξαρχής ότι έχει πολλές υποθέσεις και ότι θα επιδίωκε να αναβάλει κάποιες άλλες για να παραστεί στη δική μου.
ΠΡ.: Πότε σας είπε τελικά ότι δεν θα έρθει;
B. ΣΤ.: Την περασμένη Πέμπτη με ενημέρωσε ότι δεν ήταν βέβαιος για το αν θα μπορέσει.

Παρατηρήσεις «πυροδότησε» και η εξουσιοδότηση της Μαριαλένας Μπλάχα (που δεν παρέστη χθες), αδελφής της άτυχης Φαίης, στους συνηγόρους της. Στην εξουσιοδότηση, όπως ανέφερε η δικαστική λειτουργός, απουσιάζουν ο αριθμός δελτίου ταυτότητας και ο αριθμός της διεύθυνσης κατοικίας.

«Η αναγραφή του ΑΔΤ δεν προβλέπεται από τον Ποινικό Κώδικα» αντέκρουσε ο συνήγορός της Θανάσης Πλεύρης και πρόσθεσε πως η εντολέας του διαμένει στη Νέα Κερασιά Θεσσαλονίκης, όπου δεν υπάρχουν αριθμοί στις διευθύνσεις!

Από τα «πυρά» της προέδρου δεν γλίτωσε ούτε ο εισαγγελέας, που πρότεινε να γίνει δεκτή η εξουσιοδότηση: «Πού θα τη βρείτε, κύριε εισαγγελέα, για την επίδοση της απόφασης;» Τελικά, η έδρα έκανε δεκτή την εξουσιοδότηση «μόνο για λόγους επιείκειας».

Υπενθυμίζεται πως ο Στεφανάκης πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία της Φαίης και η αδελφή της, Μαριαλένα, σε φυλάκιση πέντε ετών με αναστολή, για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία.

Keywords
Τυχαία Θέματα