Αμύνταιο: Σκηνές ροκ με εφοριακούς σε πανηγύρι

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑμύνταιο: Σκηνές ροκ με εφοριακούς σε πανηγύριΤετάρτη, Οκτώβριος 7, 2015 - 11:52

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχτηκαν σε μια εμποροπανήγυρη στο Αμύνταιο της Φλώρινας όταν μικροπωλητές τα έβαλαν με τρεις εφοριακούς που πήγαν να τους ελέγξουν!

Σαν να μην έφτανε που προπηλακίστηκαν, οι ελεγκτές (δύο γυναίκες και ένας άνδρας) κινδύνευσαν να περάσουν τη νύχτα στα κρατητήρια, ενώ οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, αφού οι παραβάτες που εντόπισαν υπέβαλαν μηνύσεις εναντίον τους!

Οι τρεις

εφοριακοί έκαναν το... λάθος να επιχειρήσουν να ελέγξουν περίπου 500 πάγκους μικροπωλητών χωρίς αστυνομική συνοδεία. Τα αίματα άναψαν όταν εντόπισαν έναν πάγκο στον οποίο η πωλήτρια έκοβε σωρηδόν αποδείξεις, οι οποίες όμως αποδείχθηκαν «μαϊμού», αφού η ταμειακή δεν ήταν δηλωμένη στην Εφορία!

Οταν οι ελεγκτές προσπάθησαν να επιβάλουν πρόστιμο (ανέρχεται στα 2.500 ευρώ) επικράτησε πανδαιμόνιο. Η παραβάτισσα άρχισε να φωνάζει, ενώ στις διαμαρτυρίες προστέθηκαν κι άλλοι. «Είναι μεγάλη προσβολή αυτό που κάνετε. Δεν είναι σωστό, είναι απαράδεκτο, να φύγετε τώρα!» φώναζαν ορισμένοι που αντιδρούσαν, ενώ διαμαρτύρονταν έντονα, γιατί -όπως έλεγαν- την ώρα που οι εφοριακοί έκοβαν πρόστιμα στους ίδιους, Τσιγγάνοι, Αφγανοί, Πακιστανοί και άλλοι αλλοδαποί διακινούσαν παράνομα εμπορεύματα χωρίς άδειες και νόμιμα έγγραφα!

Η επαγγελματίας κατέθεσε μήνυση σε βάρος των εφοριακών για κατάχρηση εξουσίας και υπέρβαση καθήκοντος, με αποτέλεσμα να συλληφθούν και οι τρεις. Την ίδια τύχη είχε και η γυναίκα, όχι όμως επειδή της υπέβαλαν μήνυση οι εφοριακοί, αλλά επειδή διαπιστώθηκε ότι σε βάρος της εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις! Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που εφοριακοί τα βρίσκουν σκούρα στη διάρκεια ελέγχων, καθώς οι αντιδικίες μεταξύ εμπόρων και ελεγκτών πυκνώνουν επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα