Αγωγές για τα «όργια» σε μοναστήρι

12:49 2/5/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΑγωγές για τα «όργια» σε μοναστήριΠαρασκευή, Μάιος 2, 2014 - 12:43

«Σεισμό» πολλών Ρίχτερ έχει προκαλέσει στη Χάλκη το βιβλίο μιας Αμερικανίδας συγγραφέως που μιλάει για σεξουαλικά όργια σε μοναστήρι του νησιού, «φωτογραφίζοντας» πρόσωπα της μικρής κοινωνίας. Το βιβλίο με τίτλο «Greek Expectations» (Ελληνικές Προσδοκίες) της Φράνσις Μάγες, το οποίο εκδόθηκε στο τέλος του 2008 (χρονιά που έζησε εκεί η συγγραφέας), προκάλεσε θύελλα στο νησί, ενώ οκτώ από τους κατοίκους υπέβαλαν μήνυση ζητώντας συνολικά 800.000 ευρώ αποζημίωση για ηθική βλάβη.

Οπως είπαν οι ενάγοντες, με έκπληξη πληροφορήθηκαν από τρίτους ότι η συγγραφέας εξέδωσε βιβλίο στο οποίο αναφέρεται άκρως δυσφημιστικά, μειωτικά, προσβλητικά και ψευδώς σ' αυτούς, προσβάλλοντας την τιμή και την υπόληψή τους. Σύμφωνα με την αγωγή, στο βιβλίο αναφέρονται όργια που έλαβαν χώρα σε μοναστήρι και, όταν αναζήτησαν το βιβλίο, διαπίστωσαν ότι στις σελίδες 187-188 γινόταν προσωπική αναφορά σε εκείνους:

Στο κελί

«...Ο ιερέας τελούσε τη λειτουργία, η εικόνα περιφέρθηκε τριγύρω για να φιλήσουν οι πιστοί και ο άρτος ευλογήθηκε. Ομως, κάτι συνέβαινε στο κελί πίσω μας, το οποίο μας τράβηξε την προσοχή και μας απέσπασε από τη θρησκευτική τελετή από κάτω. Αν και ήμασταν γυναίκες του κόσμου όντως, η Σάλι κι εγώ, μάλλον σοκαριστήκαμε όταν συνειδητοποιήσαμε τι συνέβαινε την ίδια ώρα που ο παπάς έψαλλε τις ευλογίες του. Ομως δεν μπορούσαμε να κάνουμε λάθος για το γεγονός ότι μέσα στο κελί είχε δύο κορίτσια τα οποία προσκαλούσαν μια σειρά από νεαρούς άνδρες μέσα στο δωμάτιο, φαινόταν για στοματικό σεξ κι αυτό τονίστηκε όταν το ένα από τα κορίτσια εμφανίστηκε σύντομα, σκουπίζοντας το στόμα της επιδεικτικά, ενώ ο προηγούμενος (τελευταίος) πελάτης της απομακρύνθηκε προσαρμόζοντας χωρίς συστολή τα γεννητικά του όργανα στο παντελόνι του. Φάνηκε ότι οι κόρες του επιστάτη του μοναστηριού είχαν χρησιμοποιηθεί από τον πατέρα τους από την πρώιμη ηλικία και επομένως δεν σκέφτηκαν τίποτα παρά να βοηθήσουν στην εκτόνωση της σεξουαλικής έντασης των νεαρών, όμως σε ώρα ανάρμοστη. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι άφησε μόνο μια άσχημη γεύση στο στόμα!»

Οπως τονίζεται στην αγωγή, σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατική», το απόσπασμα του βιβλίου είναι «εξόφθαλμα ψευδές και υβριστικό, προσβάλλει και μειώνει την προσωπικότητα των μηνυτών, ακόμα και των μη αναφερομένων ρητά στο κείμενο προσώπων μελών της οικογενείας».

Από την πλευρά της η κυρία Μάγες διατείνεται ότι το 2008, καθώς κατοικούσε μόνιμα στο νησί, έγραψε ένα βιβλίο που εκδόθηκε τον Νοέμβριο του 2008 και στο οποίο αναφέρονται φανταστικά περιστατικά που εμπνεύστηκε από τις εντυπώσεις ή εμπειρίες που συνδέονται με την περίοδο της ζωής της στη χώρα μας και ισχυρίζεται ότι τα αναφερόμενα στο βιβλίο της είναι φανταστικά περιστατικά.

Εύα Παπαδάτου

Keywords
Τυχαία Θέματα