Αυτός είναι ο 55χρονος παιδόφιλος

15:32 9/2/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΠΑΤΡΑΑυτός είναι ο 55χρονος παιδόφιλοςΔευτέρα, Φεβρουάριος 9, 2015 - 15:26

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες ενός 55χρονου παιδόφιλου που απασχολούσε εδώ και δύο χρόνια όχι μόνο τις ελληνικές, αλλά και τις αμερικανικές Αρχές, διακινώντας συστηματικά σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας σε ιστοσελίδες του εξωτερικού. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για τον Τριαντάφυλλο Λιάπη του Κωνσταντίνου που γεννήθηκε

στις 10-10-1960 στην Αθήνα.

Ο 55χρονος τραπεζικός που «οχύρωνε» τα συστήματα ασφαλείας τραπεζών, καθώς είχε σπουδάσει Πληροφορική σε ΑΕΙ της Ελλάδας και του εξωτερικού, συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών έπειτα από ένταλμα σύλληψης που είχε εκδώσει σε βάρος του ο εισαγγελέας. Από τις έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε αποδειχτεί ότι συμμετείχε σε διεθνές κύκλωμα παιδόφιλων, που ανταλλάσσει μέσω ίντερνετ υλικό με βίντεο και φωτογραφίες σεξουαλικής κακοποίησης ακόμη και βρεφών!

Με την περίπτωση του 55χρονου Ελληνα παιδόφιλου είχε ασχοληθεί και το FBI πριν από περίπου δύο χρόνια. Οι πράκτορές του είχαν διαπιστώσει από την ταχυδρομική υπηρεσία των ΗΠΑ ότι ένας κάτοικος Ελλάδας πλήρωνε συνδρομή ύψους 170 ευρώ κάθε μήνα σε αμερικανική ιστοσελίδα προκειμένου να έχει πρόσβαση στο πλέον σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας παγκοσμίως, το οποίο περιείχε ακόμη και θανάτωση παιδιών έπειτα από την άγρια σεξουαλική κακοποίησή τους!

Για το γεγονός αυτό είχε λάβει γνώση και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία πραγματοποιούσε εντατικές έρευνες για τη σύλληψη του 55χρονου τραπεζικού.

Εντατικές έρευνες

Ομως, λόγω της φύσης της εργασίας του, άλλαζε συνεχώς πόλεις προκειμένου να επισκευάζει τα συστήματα ασφάλειας των τραπεζών και ο εντοπισμός του ήταν δύσκολος.

Ωστόσο, έπειτα από εντατικές έρευνες στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης που εξαπέλυσε η Δίωξη, τα ηλεκτρονικά ίχνη του εντοπίστηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Πάτρα και αμέσως ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στην αχαϊκή πόλη. Τελικά κατάφεραν να τον εντοπίσουν σε ένα ξενοδοχείο όπου διέμενε και να τον συλλάβουν. Ο 55χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και με τη σύμφωνη γνώμη του ανακριτή κρίθηκε προφυλακιστέος.

Θεοδόσης Π. Πάνου

Keywords
Τυχαία Θέματα