Αυστριακός με αγάπη για την Ελλάδα

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑυστριακός με αγάπη για την ΕλλάδαΤρίτη, Δεκέμβριος 20, 2016 - 12:21

Ο 60χρονος πρόσφερε 3,5 τόνους βοήθειας σε άπορες οικογένειες (με παιδιά) που ζουν στη Χρυσούπολη

Αν και η σύνταξή του δεν ξεπερνά τα 700 ευρώ τον μήνα, αυτό δεν τον εμποδίζει να προσφέρει ό,τι μπορεί στους Ελληνες! Ο Αυστριακός φιλέλληνας Γεώργιος - Θεοδόσιος Τρόμπητερ, γνωστός στην κοινωνία της Καβάλας, πρόσφερε 3,5 τόνους ανθρωπιστική βοήθεια στη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Χρυσούπολης!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΠΙΤΣΙΑΚΙΔΗ

Παιδικές τροφές,

παπούτσια, ρούχα, χριστουγεννιάτικα δώρα, φίλτρα νερού, σχολικά είδη, παιχνίδια, φάρμακα για τους ηλικιωμένους του γηροκομείου και πολλά άλλα, μαζί με μεγάλο χρηματικό ποσό, έφτασαν αθόρυβα από την Αυστρία!
Ο Τρόμπητερ έφτασε στην Ελλάδα συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Ελένη και δύο συμπατριώτες του, τον Βόλφγκανγκ Μανγκ και τον Κριστόφ Στίπσιτς, με τους οποίους γνωρίστηκε στη Θάσο.
Μαζί τους έφεραν και την πολύτιμη βοήθεια για τις άπορες οικογένειες της Χρυσούπολης που έχουν παιδιά.



Οι Αυστριακοί πήγαν στη Χρυσούπολη χωρίς να επιδιώξουν προβολή. Ηταν οι μαρτυρίες των ιερέων που παρέλαβαν την ανθρωπιστική βοήθεια αυτές που έκαναν γνωστό το μεγαλείο της ψυχής του κ. Τρόμπητερ, ενός παππού πέντε εγγονιών, ο οποίος στις 3 Δεκεμβρίου έκλεισε έξι δεκαετίες ζωής.

Στην κοινωνία της Χρυσούπολης, στον Δήμο Νέστου, αποτελούσε κοινό μυστικό -χρόνια τώρα- η προσφορά του Αυστριακού. Η αγάπη του συνταξιούχου για την Ελλάδα, τον πολιτισμό και τους κατοίκους της «μετρά» ήδη 35 χρόνια, όταν μαζί με τη σύζυγό του και τις δύο κόρες τους, την Εύα - Μαρία και την Μπιάνκα, επισκέφθηκαν πρώτη φορά την Ελλάδα.



Στη διάρκεια της επίσκεψης, στο καφενείο κάποιου ορεινού χωριού, ένας παππούς άρχισε να παίζει με τα δύο μικρά κορίτσια και κάποια στιγμή σηκώθηκε από το καφενείο και πήγε στο περίπτερο για να αγοράσει σοκολάτες.

Πρωτόγνωρη χειρονομία

Αυτή η απλή χειρονομία συγκίνησε πολύ τον Τρόμπητερ και, όπως εξομολογήθηκε χρόνια αργότερα, ήταν μια κίνηση που όχι μόνο τον ξάφνιασε, αλλά ήταν πρωτόγνωρη για τον ίδιο.
Ο ίδιος και η σύζυγός του βαφτίστηκαν χριστιανοί ορθόδοξοι και παντρεύτηκαν στην Ουρανούπολη με ορθόδοξο γάμο.

Ο Τρόμπητερ δηλώνει μαγεμένος από το Αγιο Ορος (όπου έχει πάει δύο φορές), ενώ η αγάπη του για την Ελλάδα είναι τόσο μεγάλη, ώστε παρακινεί συμπατριώτες του να βοηθήσουν οικογένειες με παιδιά που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Keywords
Τυχαία Θέματα