Αεροπορική εταιρία εφαρμόζει τη σαρία

ΚΟΣΜΟΣΑεροπορική εταιρία εφαρμόζει τη σαρίαΤετάρτη, Δεκέμβριος 23, 2015 - 14:05

Η πρώτη αεροπορική εταιρία που επιβάλλει τη σαρία βρίσκεται στους αιθέρες. Η μαλαισιανή Rayani Air έκανε το παρθενικό της ταξίδι, από την πρωτεύουσα της Κουάλα Λουμπούρ στον δημοφιλή προορισμό Λανγκάβι, εφαρμόζοντας από το πρώτο κιόλας δρομολόγιό της όλες τις αρχές του ισλαμικού νόμου, που επιβάλλει στις γυναίκες να φοράνε μαντίλα, απαγορεύει το σερβίρισμα αλκοόλ και επιτρέπει μόνο φαγητά χαλάλ (διαβασμένο κρέας).

Οι αεροσυνοδοί της εταιρίας

είναι υποχρεωμένες να φοράνε χιτζάμπ και να απαγγέλλουν προσευχές μαζί με τους επιβάτες πριν από την απογείωση. «Είναι υποχρεωτικό για τις μουσουλμάνες που ανήκουν στο ιπτάμενο προσωπικό να φοράνε χιτζάμπ και για τις μη μουσουλμάνες να είναι ευπρεπώς ενδεδυμένες.

Επιπλέον, απαγγέλλουμε προσευχές πριν από την αναχώρηση κάθε πτήσης, ακολουθούμε πολιτική απαγόρευσης αλκοόλ στη διάρκεια των πτήσεων και προσφέρουμε τρόφιμα και αναψυκτικά που είναι χαλάλ» εξηγεί ο Τζααφάρ Ζαμχάρι, διευθύνων σύμβουλος της Rayani Air, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει το ισχύον dress code για μη μουσουλμάνους επιβάτες ή αν θα επιτρέπεται να καταναλώνονται στη διάρκεια της πτήσης μη χαλάλ σνακ, που έχουν αγοραστεί πριν από την επιβίβαση.
Η αεροπορική εταιρία προσφέρει -προς το παρόν- πτήσεις σε τέσσερις εσωτερικούς προορισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα