Tης... τρελής για το σύμφωνο συμβίωσης

ΡΕΠΟΡΤΑΖΑνοιξε το... τριώδιο με gay φιλιάTης... τρελής για το σύμφωνο συμβίωσηςΤετάρτη, Δεκέμβριος 23, 2015 - 11:40

Στο κόκκινο η ένταση στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο που προβλέπει επέκταση των προνομιών και στα gay ζευγάρια

Μόνο που δεν ξεμαλλιάστηκαν χθες οι βουλευτές για το νομοσχέδιο που αφορά την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, αφού η ένταση χτύπησε κόκκινο στα έδρανα της Ολομέλειας! Οι αντίθετες φωνές ήρθαν μάλιστα ακόμα και από βουλευτές του ίδιου κόμματος, με αποτέλεσμα να γίνει της... τρελής!

Είναι ενδεικτικό ότι η Νέα Δημοκρατία

«σπαρασσόταν» μεταξύ του «ναι» και του «όχι», με ορισμένους να εκτιμούν ότι πρέπει να καταψηφίσουν και άλλους να διαφωνούν. Η Ντόρα Μπακογιάννη μαζί με τη Νίκη Κεραμέως προανήγγειλαν ότι θα στηρίξουν το νομοσχέδιο, εν αντιθέσει με τον εισηγητή του κόμματος Χαράλαμπο Αθανασίου, ο οποίος είχε διαφορετική άποψη.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου, υποστήριξε ότι «αναγνωρίζουμε τη δυνατότητα όλων των ανθρώπων, ανεξαρτήτως φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού, να συμβιώσουν» και πρόσθεσε με το βλέμμα στους ΑΝ.ΕΛ.: «Αυτός ο αγώνας χρειάζεται τη συστράτευση των δημοκρατικών δυνάμεων και των κοινωνικών κινημάτων».

Νωρίτερα, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Κώστας Κατσίκης και ο βουλευτής του Ποταμιού Γιάννης Αμυράς τσακώνονταν με σκληρές εκφράσεις. «Εάν ένας γκέι συνευρεθεί ερωτικά με τον Κατσίκη, τότε κινδυνεύει να κατηγορηθεί για κτηνοβασία» είπε αρχικά ο κ. Αμυράς. Ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. δεν άφησε αναπάντητα όσα είχαν προηγηθεί, αποκαλώντας τον «πολιτικό αλήτη», ενημερώνοντας παράλληλα το σώμα ότι θα προβεί σε μήνυση εναντίον του για όσα είπε. Πάντως ο προεδρεύων εκείνη τη στιγμή Γιώργος Λαμπρούλης ζήτησε να διαγραφούν άμεσα τα σχετικά αποσπάσματα από τα πρακτικά.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός κατηγόρησε ανοιχτά την κυβέρνηση ότι «νομοθετεί υπέρ των ανώμαλων» και σημείωσε ότι θα πρέπει να καθίσουν σπίτι τους και όχι να βγαίνουν να το διατυμπανίζουν. Ο Γ. Αμυράς απάντησε και στον κ. Λαγό: «Στον πεινασμένο δεν θα δώσεις ένα κομμάτι ψωμί; Εχει η πείνα ιθαγένεια; Εχει υπηκοότητα;» Την ίδια στιγμή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς επιτέθηκε στον Νικήτα Κακλαμάνη, καλώντας τον να «μιλάει αντρίκεια», προκαλώντας την έντονη αντίδραση του βουλευτή της Ν.Δ.

Παρέμβαση ΓΑΠ

Πολιτικό γάμο ομοφυλοφίλων προτείνει ο Γιώργος Παπανδρέου! Μπορεί να άργησε να επανεμφανιστεί, αλλά το έκανε με αφορμή το σύμφωνο συμβίωσης, αφού με ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών ο ΓΑΠ επισημαίνει ότι δεν είναι αρκετό και ζητά να θεσπιστεί στην Ελλάδα πολιτικός γάμος με πλήρη δικαιώματα μεταξύ των ομόφυλων ζευγαριών, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες στο κόσμο. Στην ίδια ανακοίνωση, βέβαια, χαιρετίζει ως θετικό βήμα το σύμφωνο συμβίωσης.

Συνθήματα και πλακάτ υπέρ των ομοφυλοφίλων έξω από τη Βουλή

Την ώρα που στη Βουλή βρισκόταν στο ζενίθ η συζήτηση για το σύμφωνο συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια, δεκάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί απέξω διαδηλώνοντας για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.
Με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου, περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν μετά τις έξι το απόγευμα και διεκδίκησαν την αναγνώριση του δικαιώματος του συμφώνου συμβίωσης για κάθε άνθρωπο με το μήνυμα: «Νόμος είναι η αγάπη». Στα πλακάτ που κρατούσαν στα χέρια τους οι συγκεντρωμένοι αναγράφονταν συνθήματα όπως «Αγαπάτε αλλήλους», «Το σύμφωνο είναι μόνο η αρχή» και «Ελα να... συμφωνηθούμε, ντάρλινγκ», ενώ δεν έλειψαν και τα πιο «προχωρημένα», όπως «Είμαστε πουτ..., είμαστε α...φές, είμαστε πισωγλ... και ό,τι άλλο θες», αλλά και «Σεισμός, σεισμός, πανσεξουαλισμός»!



Το κάλεσμα είχε γίνει από τη Δευτέρα, όταν το Δίκτυο Ελληνικών ΛΟΑΤΚΙ κάλεσε τον απλό κόσμο, τις οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων καθώς και τις πολιτικές οργανώσεις που στέκονται αλληλέγγυες να δείξουν τη στήριξή τους στο σύμφωνο συμβίωσης κατεβαίνοντας στο Σύνταγμα. Ανάμεσα στους διαδηλωτές (από τους πρώτους που έφτασαν) ήταν ο «εθνικός σταρ» Ανδρέας Ευαγγελόπουλος, ο οποίος ανέφερε στην «Espresso» ότι νιώθει πως έπιασαν τόπο οι κόποι μιας ζωής. «Εμείς οι παλιότεροι με τους αγώνες μας καταφέραμε να ανοίξουμε τον δρόμο για τα νεότερα παιδιά» σημείωσε, αλλά είπε ότι είναι κατά της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια.

«Επιτέλους, ήρθε η στιγμή που θα μπορούμε πλέον να έχουμε ίσα δικαιώματα, που θα μπορούμε με τον σύντροφό μας να είμαστε και επίσημα μαζί» σημείωσε ο μουσικός μάνατζερ Τζεφ Μοντάνα προσθέτοντας: «Νόμος είναι μόνο η αγάπη. Η αγάπη μεταξύ δύο συντρόφων δεν επηρεάζεται από το αν είναι ομοφυλόφιλοι».

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

Ανοιξε το... τριώδιο με gay φιλιά

Μάλλον σπασμωδική -μιας και θύμιζε καρναβάλι!- ήταν η αντίδραση μιας ομάδας ομοφυλοφίλων κυρίως στο διήμερο πένθος που κήρυξε ο μητροπολίτης Αμβρόσιος για το σύμφωνο συμβίωσης. Δύο γκέι αγόρια αντάλλαξαν φιλιά στον περίβολο της Μητρόπολης Αθηνών, σε μια διαμαρτυρία που παρέπεμπε τελικά περισσότερο στο... άνοιγμα του Τριωδίου.
Οι διαμαρτυρόμενοι ήθελαν, όπως είπαν, να στείλουν το δικό τους μήνυμα στις δηλώσεις των μητροπολιτών Θεσσαλονίκης Ανθιμου, Καλαβρύτων Αμβρόσιου, Πειραιώς Σεραφείμ και Μεσογαίας Νικόλαου σχετικά με την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια. Ετσι βρέθηκαν έξω από τη μητρόπολη περίπου στις 12 το μεσημέρι φορώντας... ράσα και άρχισαν τα γκέι φιλιά μπροστά σε περαστικούς και φωτογράφους. Κοντά τους, μία άλλη ομάδα κρατούσε ένα πανό που έγραφε: «Η αγάπη δεν είναι αμαρτία».

Οπως είπε η Θεανώ Παπαδάκη, αδελφή του Ευάγγελου, ενός εκ των δύο νεαρών, «όλο αυτό ήταν η άμεση αντίδρασή μας στα λόγια του Αμβρόσιου. Η αγάπη είναι νόμος και αυτή είναι πάνω απ' όλα, θέλουμε να του πούμε».
Πάντως στη θέα των δύο αγοριών κάποιοι περαστικοί γελούσαν και άλλοι εξοργίστηκαν εκτοξεύοντας «γαλλικά»! Τα αγόρια και οι φίλοι τους αποχώρησαν μετά τη φραστική επίθεση που δέχτηκαν από περαστικούς, οι οποίοι κοντοστάθηκαν φωνάζοντάς τους να αποχωρήσουν από το σημείο.

Και επιστολή διαμαρτυρίας από το Αγιον Ορος

Με πανό διαμαρτυρίας γέμισαν χθες τα κεντρικά σημεία του Αιγίου, ενώ οι καμπάνες των εκκλησιών χτυπούσαν πένθιμα για μισή ώρα (12.00-12.30) με απόφαση του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβροσίου, που κήρυξε διήμερο πένθος για το σύμφωνο συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια. «Σύμφωνο συμβίωσης: η χριστιανική πίστη δολοφονείται» ήταν το σύνθημα στα πανό, ενώ την ίδια στιγμή με δημόσια παρέμβασή τους οι Αγιορείτες μοναχοί καλούσαν τους βουλευτές να «παγώσουν» τη ρύθμιση.

Με επείγουσα επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, τα κόμματα και τους βουλευτές, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Ορους εξέφρασε την ανησυχία της για την «απειλούμενη εκτροπή (διά νόμου πλέον) από τις αρχές και τις αξίες που συνιστούν την ταυτότητα και τις ρίζες της ορθόδοξης παράδοσης και του πολιτισμού μας» και πρότεινε προσωρινή απόσυρση του νομοθετήματος. «Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί σεβόμαστε βαθύτατα τις προσωπικές επιλογές του κάθε ανθρώπου και το δικαίωμά του να θέτει τον εαυτόν του είτε εντός είτε εκτός της Εκκλησίας, διότι πιστεύουμε ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραβιάζει το αγαθό της ελευθερίας του ατόμου. Ωστόσο, είναι σαφώς ξένο προς τα ήθη του λαού μας και ιδιαιτέρως προκλητικό προς την ελληνική κοινωνία να αφήνεται να εννοηθεί ότι το "ομόφυλον ζεύγος" είναι δυνατόν να θεωρείται ως οικογένεια με όλες τις νομικές και κοινωνικές συνέπειες» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή.

Στο μεταξύ, την άποψή του εξέφρασε και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αργολίδα, κάνοντας λόγο για «εκτροπή από τη ζωή»: «Η Εκκλησία έχει τα πιστεύω της. Αυτοί που είναι στην Εκκλησία και πιστεύουν έχουν έναν τρόπο ζωής».

Keywords
νεα δημοκρατια, ντορα μπακογιαννη, αλέξης τσίπρας, χρυση αυγη, γιώργος παπανδρέου, νέα, τσιπρας, παπανδρεου, γαπ, ελλαδα, βουλη, θες, σεισμος, συνταγμα, διαδηλωσεις, σταρ, espresso, νεότερα, αθηνα, θεσσαλονικη, αποσυρση, Αμυρας, αποσυρση αυτοκινητων 2011, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, σεισμος τωρα, ψωμι συνταγη, γιωργος αγγελοπουλος, κοινωνια, αλέξης τσίπρας, κομματα, βουλευτες, βγαινουν, γκει, χωρες, βημα, γαμος, δημοκρατια, πειραιως, φιλια, ωρα, αγαπη, αγωνες, αφορμη, βλεμμα, γαπ, γινει, δευτερα, δυνατοτητα, δηλωσεις, διημερο, δικτυο, εδρανα, ηθη, ειπαν, ειπε, εκκλησια, εκφρασεις, εξι, ζευγαρια, ζενιθ, ζητα, ζωης, ιδια, ηρθε η στιγμη, θεα, θετικο, κυβερνηση, λαγος, λογια, λογο, μηνυση, νεότερα, νικη, νικο, ντορα, ομαδα, οικογενεια, πενθος, πιστη, ρυθμιση, συζητηση, σωμα, σπιτι, συνθηματα, ταυτοτητα, χρηστος, αγορια, αγωνας, αμβροσιος, δικαιωμα, δικαιωματα, δωσεις, φιλοι, κομματι, κωστας, μπροστα, χερια
Τυχαία Θέματα
Tης,Tis