Resort το «κολαστήριο» του Β' Παγκοσμίου Πολέμου

14:18 4/2/2016 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣResort το «κολαστήριο» του Β' Παγκοσμίου ΠολέμουΠέμπτη, Φεβρουάριος 4, 2016 - 12:59

Σε μέρος ευεξίας και χαλάρωσης αναμένεται να μετατραπεί άλλοτε τόπος βασανιστηρίων και απομόνωσης, στα ανοιχτά του Μαυροβουνίου. Το νησί Μάμουλα, που λειτουργούσε ως στρατόπεδο συγκέντρωσης όταν η περιοχή τελούσε υπό την κατοχή των ιταλικών δυνάμεων του Μπενίτο Μουσολίνι, πρόκειται να μεταμορφωθεί σε πολυτελές θέρετρο για πλούσιους

παραθεριστές, με πισίνες, φοινικόδεντρα, μαρίνα για θαλαμηγούς και club για ξέφρενα πάρτι.

Το κυκλικό νησάκι της Αδριατικής, γνωστό και με την ονομασία «Λασταβίτσα», βρίσκεται στην είσοδο του κόλπου Κοτόρ και καταλαμβάνεται στο μεγαλύτερο μέρος του από ένα φρούριο του 1853, στα τείχη του οποίου έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι από πείνα και βασανιστήρια.

Στην προσπάθειά της να αυξήσει τον τουρισμό, η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου συμφώνησε να παραχωρήσει το νησί προς εκμετάλλευση για 49 χρόνια στην ελβετική εταιρία Orascom Development Holding AG αντί 15.000.000 ευρώ, συμφωνία που εγκρίθηκε τελικά την περασμένη εβδομάδα, παρά τις αντιρρήσεις των κατοίκων της περιοχής. Ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος της εταιρίας Σαμίχ Σαγουίρις συμφώνησε να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του φρουρίου και να αναδιαμορφωθεί με τις λιγότερες δυνατές επεμβάσεις, σε συνεργασία με την τεχνική εταιρία Salt & Water που ανέλαβε τα σχέδια. Ομως, αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι το resort θα στεγάζει και μουσείο, τα τελικά πλάνα δεν δείχνουν κάτι τέτοιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα