Happy end σε παχυσαρκία και διαβήτη

ΥΓΕΙΑHappy end σε παχυσαρκία και διαβήτηΔευτέρα, Δεκέμβριος 28, 2015 - 14:46

Σκεύασμα ξεγελά τον εγκέφαλο ότι το στομάχι είναι γεμάτο

Χάπι αδυνατίσματος το οποίο έχει τα ίδια αποτελέσματα με βαριατρική επέμβαση στο στομάχι μπορεί να αποτελέσει τη λύση στη μάχη κατά της παχυσαρκίας και του διαβήτη τύπου 2. Δημιουργήθηκε από Βρετανούς και έχει δοκιμαστεί σε ανθρώπινα κύτταρα στο εργαστήριο, δίνοντας ενθαρρυντικά αποτελέσματα, οπότε οι ερευνητές είναι έτοιμοι να αρχίσουν τις κλινικές

δοκιμές, με στόχο την κυκλοφορία του εντός της επόμενης πενταετίας.

Είναι κατασκευασμένο από φυτικά έλαια και καταφέρνει να ξεγελάσει τον εγκέφαλο, δίνοντάς του την αίσθηση ότι το στομάχι είναι γεμάτο. Με αυτόν τον τρόπο, επισημαίνουν οι ερευνητές του πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, κόβει την όρεξη ακόμη και στους πιο πεινασμένους. Αποτελείται από διάφορους τύπους φυτικών ελαίων, τα οποία απελευθερώνονται στο παχύ έντερο, παρακάμπτοντας το λεπτό έντερο. Εκεί ενεργοποιούν τους αισθητήρες που στέλνουν σήμα στον εγκέφαλο ότι το στομάχι έχει γεμίσει και ο οργανισμός έχει χορτάσει. Ο εγκέφαλος, με τη σειρά του, απελευθερώνει ορμόνες που περιορίζουν την όρεξη και ευνοούν την απελευθέρωση ινσουλίνης για τον έλεγχο των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα.

To λεπτό έντερο

«Η διαφορά ανάμεσα στα λεπτά άτομα και τα παχύσαρκα είναι ότι στα δεύτερα ο εγκέφαλός τους δεν λαμβάνει υπόψη του τα σήματα που στέλνει το λεπτό έντερο για να τον ενημερώσει ότι το στομάχι έχει γεμίσει» εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας Ασλι Μπλάκσοου. Γι' αυτό το χάπι παρακάμπτει το λεπτό έντερο και επιδρά κατευθείαν στο παχύ. «Θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το γαστρικό bypass» εξηγεί ο Μπλάκσοου, προσθέτοντας ότι η διαφορά είναι πως η εγχείρηση είναι ακριβότερη, μη αναστρέψιμη και επεμβατική μέθοδος.

Αυτήν τη στιγμή 40 εθελοντές είναι έτοιμοι να λάβουν μέρος στην πρώτη φάση των κλινικών δοκιμών. Θα λάβουν το χάπι για 18 μήνες, ώστε να μπορέσουν οι ερευνητές να βρουν την κατάλληλη δοσολογία στη σύνθεσή του. Στη συνέχεια, δεύτερη ομάδα εθελοντών θα συμμετάσχει στην τελική φάση δοκιμών, που θα διαρκέσουν έξι μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα