«Eφυγε» η ψυχή της Ακρόπολης

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Eφυγε» η ψυχή της ΑκρόποληςΠαρασκευή, Οκτώβριος 3, 2014 - 15:47

Για χρόνια ολόκληρα πρόσφερε τις υπηρεσίες του στο Μουσείο της Ακρόπολης... Με ηρεμία και αγάπη φρόντιζε τα ελληνικά αγάλματα και έδινε ιδέες για το πώς θα αναδειχθούν καλύτερα. Δούλευε αθόρυβα, γιατί το μόνο που τον ένοιαζε ήταν το σπουδαίο έργο του. Κι έτσι αθόρυβα έφυγε από τη ζωή βυθίζοντας στη θλίψη όλους όσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά. Ο λόγος για τον συντηρητή Ζαν Μαρξ

Κουσνέρεφ, ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Πάλεψε γενναία με τον καρκίνο, αλλά η ασθένεια τελικά τον νίκησε. Ωστόσο άφησε πίσω του ένα λαμπρό έργο. Ηταν ο άνθρωπος που έστησε το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Ηταν δική του ιδέα να τοποθετηθούν οι μετόπες -που είχαν θρυμματιστεί από τις οβίδες του Μοροζίνι- σε ειδικό πλεξιγκλάς, ώστε να φαίνονται σαν να αιωρούνται πάνω από τα κεφάλια των επισκεπτών.

Ο Κουσνέρεφ είχε συμβάλει και στο στήσιμο των αετωμάτων της δυτικής ζωφόρου, ενώ τελευταία του δουλειά ήταν ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του στησίματος του παραθύρου του Ερεχθείου στον χώρο του εργαστηρίου. Χθες συγγενείς και φίλοι τού είπαν το στερνό αντίο στο νεκροταφείο Ηλιούπολης.

Keywords
Τυχαία Θέματα