55χρονος δολοφόνησε τον «Ανδρέα τ' ορφανού» για οικονομικές διαφορές

ΡΕΠΟΡΤΑΖΚαστέλι Κρήτης55χρονος δολοφόνησε τον «Ανδρέα τ' ορφανού» για οικονομικές διαφορέςΠέμπτη, Μάρτιος 24, 2016 - 15:59

Σχεδόν ένα 24ωρο μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 58χρονου κτηνοτρόφου Ανδρέα Κανάκη στο Καστέλι της Κρήτης, ο άνδρας που πάτησε τη σκανδάλη παραδόθηκε στους αστυνομικούς. Ο 55χρονος με καταγωγή από το Γεράκι φέρεται ότι είχε κτηματικές και οικονομικές διαφορές με τον άτυχο άνδρα.

Ο Ανδρέας Κανάκης ή «Ανδρέας τ' ορφανού», όπως τον αποκαλούσαν οι κάτοικοι της περιοχής,

ήταν πολύ γνωστό και πολύ αγαπητό πρόσωπο. Ο 58χρονος κτηνοτρόφος ήταν λιγομίλητος, εσωστρεφής αλλά, σύμφωνα με όσους τον γνώριζαν καλά, δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν. Ο ίδιος δεν είχε δημιουργήσει οικογένεια και μοναδική συγγενής του ήταν η αγαπημένη του αδελφή.

Αμέσως μετά το έγκλημα ο 55χρονος τράπηκε σε φυγή και οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν αμέσως ανθρωποκυνηγητό για να τον εντοπίσουν και να τον συλλάβουν βάσει των μαρτυριών που είχαν συλλέξει. Ωστόσο, εκείνος κατάφερε να εξαφανιστεί και τελικά εμφανίστηκε χθες συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, όπου παρέδωσε και το όπλο του εγκλήματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης είχε απασχολήσει και πάλι στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, και μάλιστα πρόσφατα, και έχει κατηγορηθεί και πάλι ότι επιτέθηκε σε συγχωριανό του με μαχαίρι!

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το τραγικό περιστατικό συνέβη στην περιοχή Μπιτζαριανό του Δήμου Μινώα Πεδιάδος Ηρακλείου, όπου είχαν δώσει ραντεβού (θανάτου, όπως αποδείχθηκε) συνολικά τέσσερα πρόσωπα. Οπως ομολόγησε στους αστυνομικούς ο 55χρονος, έβγαλε ένα όπλο και πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής στο μάτι τον άτυχο βοσκό, ο οποίος άφησε ακαριαία την τελευταία του πνοή στο σημείο, μπροστά στα μάτια των άλλων δύο ανδρών που ήταν μάρτυρες του φονικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα