Ο Άκης Πετρετζίκης ετοιμάζει για εσάς το μενού της 25ης Μαρτίου – Πώς να αντισταθούμε;

Η 25η Μαρτίου είναι η Εθνική μας γιορτή, κατά την οποία γίνεται Εορτασμός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και ταυτόχρονα είναι και μεγάλη θρησκευτική γιορτή.

Όπως πάντα εμείς οι Έλληνες κάθε γιορτή την έχουμε συνδέσει και με κάποια φαγητά. Το εθνικό μας φαγητό λοιπόν για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου είναι ο μπακαλιάρος

με σκορδαλιά!

Πώς, όμως, έχει καθιερωθεί αυτό το έθιμο στη χώρα μας;

Kατά τη διάρκεια της Σαρακοστής η Εκκλησία επιτρέπει μόνο δύο φορές την κατανάλωση ψαριού, την ημέρα του Ευαγγελισμού και την Κυριακή των Βαΐων. Στα νησιά, το φρέσκο ψάρι υπήρχε πάντα άφθονο, αλλά ειδικά στην υπόλοιπη Ελλάδα ο παστός μπακαλιάρος εκείνες τις εποχές αποτέλεσε την εύκολη λύση, καθώς ήταν πιο εύκολο να τον προμηθευτεί κανείς και επιπλέον, μπορούσε να διατηρηθεί εκτός ψυγείου, οπότε πέρασε στην παράδοση και κατά συνέπεια έγινε το εθνικό φαγητό της 25ης Μαρτίου.

Έχει καθιερωθεί στο τραπέζι της 25ης Μαρτίου τον μπακαλιάρο με το πιο νόστιμο κουρκούτι να τον συνοδεύει η σκορδαλιά... Ένα πιάτο λίγο παρεξηγημένο. Εγώ την προτιμώ με πατάτα γιατί της δίνει μία ιδιαίτερη γεύση. Συνδυάστε το και με σπιτικές τραγανές τηγανητές πατάτες και θα ξετρελαθούν όλοι.

Το πιο σημαντικό βήμα πριν ξεκινήσουμε να φτιάχνουμε τον μπακαλιάρο μας είναι το ξαλμύρισμά του. Δείτε στο video πως να ξαλμυρίσετε σωστά το ψάρι σας!

Αν πάλι θέλετε να σερβίρετε το μπακαλιάρο με στυλ Αγγλικό, και το τραπέζι σας να έχει ποικιλία, χρώμα και αρμονία, προτείνω να φτιάξετε αρακά αλά κρεμ και μία υπέροχη σάλτσα ταρτάρ και φυσικά σπιτικές τραγανές τηγανητές πατάτες ξανά.

Για τα παιδιά όμως που είναι οι πιο απαιτητικοί κριτές , μπορείτε να μαγειρέψετε burger με τόνο ή με μπακαλιάρο ή ακόμα και κροκέτες μπακαλιάρου για να παρουσιάσετε το ψάρι με έναν εναλλακτικό και νόστιμο τρόπο!

Και αν θέλετε να γεμίσετε το τραπέζι σας με ένα ψαράκι ακόμα, φτιάξτε αυτές τις τραγανές απολαυστικές τηγανητές αθερίνες.

Χρόνια Πολλά και εύχομαι το φετινό γιορτινό σας τραπέζι να γεμίσει με Ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις!

The post Ο Άκης Πετρετζίκης ετοιμάζει για εσάς το μενού της 25ης Μαρτίου – Πώς να αντισταθούμε; appeared first on KoolNews.

Keywords
Τυχαία Θέματα