200 ακυκλοφόρητα τραγούδια στο κινητό του

COVER STORYΠρος το παρόν δεν υπάρχει περίπτωση να ερμηνεύσει κομμάτι του ο Αντώνης Ρέμος200 ακυκλοφόρητα τραγούδια στο κινητό τουΠαρασκευή, Φεβρουάριος 26, 2016 - 17:29

Εγραφε μόνος του τα τραγούδια του, στίχους και μουσική. Δεν είχε σπουδάσει, ήταν αυτοδίδακτος και κάθε φορά που του ερχόταν η έμπνευση ηχογραφούσε τις μελωδίες και τα λόγια στο κινητό του τηλέφωνο. Κάποιες φορές έστηνε την κάμερα απέναντί του, έπαιρνε την κιθάρα του και βιντεοσκοπούσε το νέο κομμάτι του. Το ανέβαζε στο YouTube

«για να μην το χάσει», όπως έλεγε ο ίδιος.

ΑΠΟ ΤΗ
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

Ο Παντελής Παντελίδης «βιάστηκε» να φύγει, άφησε όμως πίσω του πάνω από διακόσια τραγούδια, αποθηκευμένα στο κινητό του τηλέφωνο. Μάλιστα η συσκευή βρίσκεται στα χέρια της οικογένειας του τραγουδιστή (και όχι σε κάποιου «ελαφροχέρη» θαυμαστή, ο οποίος το βούτηξε από τον τόπο του δυστυχήματος), που ανακάλυψε πως στη μνήμη της υπάρχει καταχωρισμένος ένας μικρός μουσικός «θησαυρός» από τον Παντελή τους.

Αν και τις προηγούμενες μέρες ακούστηκε πως οι γονείς του 32χρονου καλλιτέχνη επιθυμούν να τραγουδήσει τα ακυκλοφόρητα κομμάτια του γιου τους ο Αντώνης Ρέμος, άνθρωπος από το στενό περιβάλλον αποκάλυψε στην «Espresso» ότι προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, διαψεύδοντας την είδηση. Αλλωστε είναι πολύ νωρίς για εκείνους να πάρουν την οποιαδήποτε απόφαση.

Αυτό που είναι σίγουρο πάντως είναι πως ο Παντελής Παντελίδης σκόπευε να μπει σύντομα στο στούντιο για να ηχογραφήσει τη νέα δισκογραφική δουλειά του. Αν και άνθρωποι της εταιρίας τον πίεζαν να αρχίσει να συγκεντρώνει τα τραγούδια για το καινούργιο CD του, εκείνος τους διαβεβαίωνε πως θα το έκανε μετά την πρεμιέρα του Teatro, που είχε οριστεί για τις 19 Φεβρουαρίου. Οπως τους είχε πει, ήταν αρκετά αγχωμένος και πιεσμένος με τις πρόβες, γι' αυτό ήθελε να «ρολάρει» πρώτα το πρόγραμμα στο νυχτερινό κέντρο και ύστερα να μπει στο στούντιο και να ηχογραφήσει τις νέες επιτυχίες του, οι οποίες άλλη μία φορά θα είχαν την υπογραφή του στους στίχους και στη μουσική.

Οι υπεύθυνοι της δισκογραφικής συμφώνησαν μαζί του, γιατί γνώριζαν πως είναι επαγγελματίας κι ότι έτσι θα γίνονταν τα πράγματα. Ομως ο Παντελής δεν πρόλαβε. Ούτε την πρεμιέρα, ούτε τις ηχογραφήσεις. «Βιάστηκε» να φύγει...

Οσο για το ένα και μοναδικό τραγούδι που φημολογείται πως έχει ηχογραφήσει ήδη; Η είδηση δεν επιβεβαιώνεται, ωστόσο το μόνο νέο κομμάτι που έδωσε στη δημοσιότητα ήταν τα «Κατεχόμενα», το οποίο έμελλε να κάνει ντόρο δύο 24ωρα προτού ο άτυχος καλλιτέχνης φύγει από τη ζωή.

Αγνωστο ακόμα το αν και πότε θα ανοίξει το Teatro

Μουδιασμένοι από τον ξαφνικό θάνατο του Παντελή Παντελίδη παραμένουν συνεργάτες, μουσικοί και εργαζόμενοι στο Τeatro, αναμένοντας την απόφαση της διεύθυνσης για το αν θα ανοίξουν ή αν το νυχτερινό κέντρο θα ρίξει αυλαία «λόγω πένθους». Ο επιχειρηματίας Κώστας Μπερτάκης είναι συντετριμμένος, όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του μαγαζιού. Με τι καρδιά να περάσει την είσοδο, να ανάψει τα φώτα και στην πίστα να αρχίσουν οι χοροί και τα τραγούδια; Γι' αυτό σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να το κρατήσει κλειστό μέχρι και τον Σεπτέμβριο, σε δείγμα σεβασμού προς τον καλλιτέχνη και την οικογένειά του.

Στα μεσα της σεζόν

Είναι βασανιστικό για όλους να κοιτάζουν τις αφίσες με τον Παντελίδη να ποζάρει στο πλευρό της Δέσποινας Βανδή και του Κώστα Μαρτάκη, με ημερομηνία πρεμιέρας τη 19η Φεβρουαρίου. Κι εκείνος μία ημέρα πριν έχασε την ζωή του στο τροχαίο δυστύχημα της Βουλιαγμένης...

Ωστόσο από ένα τέτοιο μαγαζί ζουν περισσότερες από εκατό οικογένειες. Αυτές των μουσικών, των τεχνικών ήχου, των φωτιστών, των βοηθών στις κουζίνες, των μετρ, των σερβιτόρων, των ανθρώπων στην υποδοχή και στις κρατήσεις τραπεζιών. Τι θα απογίνουν ξαφνικά στα μέσα της σεζόν; Αν υπάρχει μια πιθανότητα να ανοίξει το Τeatro, όπως αναφέρουν πληροφορίες, θα πρέπει να βρεθεί ένα μεγάλο όνομα, όπως ο Βασίλης Καρράς ή η Πάολα. Ωστόσο ο Θεσσαλονικιός τραγουδιστής εμφανίζεται με τον Γιώργο Μαζωνάκη και η ερμηνεύτρια απέχει από τη νύχτα, λόγω του πένθους για τον πατέρα της που «έφυγε» πριν από λίγες εβδομάδες. Εκτός κι αν τη λύση δώσει ένας νεαρότερος καλλιτέχνης, όπως ο Κωνσταντίνος Αργυρός που και σουξέ έχει και νέο παιδί είναι.

Δεν έχουν μαζέψει τίποτα από το καμαρίνι του

Το αποφεύγουν εδώ και μέρες, όμως κάποια στιγμή θα πρέπει να το κάνουν. Μέσα σε κλίμα θλίψης, οι συνεργάτες του Παντελή Παντελίδη θα κληθούν να συγκεντρώσουν τα προσωπικά αντικείμενα και τα ρούχα του τραγουδιστή και να τα παραδώσουν στην οικογένειά του.

Είναι οδυνηρό για όλους και κυρίως για τους εργαζομένους στο μαγαζί, ακόμη και για τους καθαριστές, να περνούν έξω από το κλειστό καμαρίνι του καλλιτέχνη, εκεί όπου λίγες ημέρες πριν αντηχούσαν τραγούδια, αστεία και γέλια.

Ολα τα πράγματα του Παντελή, ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ, κολόνιες, αλλά και αυτόγραφα, φωτογραφίες και μικρά δωράκια είναι τακτοποιημένα. Ο βοηθός του Γιάννης Ζακάκης φρόντιζε να μην του λείπει τίποτα, έτρεχε για τα πάντα και ταυτόχρονα είχε την τελευταία κουβέντα στο ντύσιμό του πριν από κάθε εμφάνισή του στην πίστα. Τώρα το μόνο που θυμίζει την παρουσία του εκεί είναι το ταμπελάκι με το όνομά του που παραμένει κολλημένο έξω από το καμαρίνι του, δίπλα σε εκείνα της Δέσποινας Βανδή και του Κώστα Μαρτάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα