20 χρόνια μέσα σε μια τρώγλη!

15:20 5/4/2017 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖ20 χρόνια μέσα σε μια τρώγλη!Τετάρτη, Απρίλιος 5, 2017 - 15:19

Απίστευτο δράμα με δύο αδέλφια στα Καβάσιλα Ηλείας, που ζουν σε παράπηγμα χωρίς νερό και ρεύμα, περιτριγυρισμένα από σκουπίδια και ακαθαρσίες]

Χωρίς νερό και ρεύμα, περιτριγυρισμένοι από σκουπίδια και ακαθαρσίες, ζουν σαν τρωγλοδύτες εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια δύο μοναχικά αδέλφια σε ένα παράπηγμα στα Καβάσιλα Ηλείας!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΤΣΑΛΑ

Το δράμα τους αποκαλύφθηκε όταν κάτοικοι

της περιοχής κάλεσαν ασθενοφόρο για να παραλάβει τον έναν και να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο του Πύργου, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.
Τα αδέλφια Σγούρα, η Χριστίνα και ο Βασίλης, ζουν κυριολεκτικά σαν να μην υπάρχουν! Οι κάτοικοι υπολογίζουν ότι είναι περίπου 60 χρονών, όμως δεν έχουν επίσημα έγγραφα που να πιστοποιούν την ταυτότητά τους, αν και βρίσκονται σχεδόν 45 χρόνια στα Καβάσιλα. Κάποιοι λένε ότι έχουν ακόμα έναν αδελφό, ο οποίος μένει μακριά, αλλά οι δυο τους έμειναν απομονωμένοι σε μια παράγκα που δεν κάνει ούτε για ζώα, στο οικόπεδο του πρώην Αγροτικού Συνεταιρισμού.

Υγειονομική βόμβα

Παντού ολόγυρα υπάρχουν χρόνιες ακαθαρσίες που έχουν μετατρέψει τον χώρο σε πραγματική υγειονομική βόμβα και κανείς δεν μπορεί να πλησιάσει από τη δυσωδία! Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στο εσωτερικό του παραπήγματος, που μοιάζει με χωματερή.

Πρόσφατα άρχισαν οι ενοχλήσεις στο χέρι του Βασίλη, αλλά δεν έδωσε σημασία. Οταν η κατάσταση σοβάρεψε και έφτασε σχεδόν να παραλύσει, κάποιοι χωριανοί του κάλεσαν το ΕΚΑΒ. Η αδελφή του Χριστίνα δεν έχει χρήματα ούτε για να πάει στο νοσοκομείο να τον δει. Την πρώτη μέρα ξεκίνησε με τα πόδια για μια απόσταση 30 χιλιομέτρων, ώσπου την είδε στον δρόμο ένας συγχωριανός και την πήρε μαζί του.

Κανένας από τα δύο αδέλφια δεν παίρνει σύνταξη ή κάποιο επίδομα πρόνοιας. Οσο είχε δυνάμεις ο Βασίλης, έκανε ευκαιριακά μεροκάματα που απέφεραν το μοναδικό εισόδημά τους. Η μόνη βοήθεια που έχουν είναι από κάποιους κατοίκους και τον παπά του χωριού που τους πάνε ένα πιάτο φαγητό. Η δραματική κατάστασή τους ασφαλώς δεν μπορεί να συνεχιστεί και θα πρέπει να μεταφερθούν και οι δύο σε κατάλληλη δομή φιλοξενίας, αλλά και να καθαριστεί ο χώρος που απειλεί τη δημόσια υγεία.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα