Υποχώρησε η κυβέρνηση στις απειλές των υπαλλήλων της Βουλής!

22:21 12/12/2012 - Πηγή: TNSite

Έκανε πίσω η κυβέρνηση τελικά μπροστά στην «εξέγερση» των προνομιούχων υπαλλήλων της Βουλής και στην απειλή τους να μην επιτρέψουν να ψηφισθεί το φορολογικό νομοσχέδιο!

Παρότι μέχρι πριν λίγες μόλις ώρες η κυβέρνηση φερόταν μέσω του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα να προωθεί ρύθμιση για την περικοπή των αποδοχών τους κατά 25% περίπου, αναπάντεχα, στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου δεν υπήρχε τίποτα τέτοιο!

Χαρακτηριστικό είναι ότι ένα από τα σημεία αιχμής στη διαμάχη με την κυβέρνηση

είναι η απαίτηση ώστε το ανώτατο ποσό για τις υπερωρίες (πέραν από τους ήδη υψηλούς μισθούς που συνεχίζουν να εισπράττουν σε πείσμα της λιτότητας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα) να παραμείνει στα 630 ευρώ, παρότι σε όλους τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους δεν ξεπερνά σε καμία περίπτωση τα 250 ευρώ. Δηλαδή οι υπάλληλοι της Βουλής, από τους οποίους η συντριπτική πλειοψηφία έχει διορισθεί εκτός ΑΣΕΠ, απαιτούν «ωμά» μέσω εκβιασμού τη διατήρηση των προνομίων τους!

Το αξιοπερίεργο είναι ότι η κυβέρνηση υποχώρησε τελικά παρότι τόσο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς, είχαν διαμηνύσει μετά την αντίστοιχη απειλή να ματαιώσουν την ψήφιση του προϋπολογισμού οι υπάλληλοι της Βουλής τον Νοέμβριο, ότι τέτοιες πρακτικές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές.

Μάλιστα, πηγές προσκείμενες στον πρωθυπουργό επιμένουν ότι ισχύουν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης για ισονομία. Στην πράξη όμως άλλοι είναι το μήνυμα που εκπέμπεται, όσο και εάν υπάρχει η δικαιολογία ότι η κυβέρνηση πιέζεται από την τρόικα να κατατεθεί πάση θυσία το φορολογικό νομοσχέδιο την Παρασκευή…

Star.gr

Madata

Keywords
Τυχαία Θέματα