«Υπάρχει πρόβλεψη για νέο πλαίσιο στη λειτουργία της αγοράς»

03:56 29/5/2013 - Πηγή: TNSite
Για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές μίλησε στην εκπομπή «ΝΕΤ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ» ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε σε μία διαφωνία των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και είπε ότι «Εμείς ήδη έχουμε συζητήσει με τους εταίρους μας στην κυβέρνηση. Υπάρχει σύγκλιση απόψεων σε όλα σχεδόν τα ζητήματα που αφορούν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Γιατί είναι ένα ευρύ νομοσχέδιο».

Πρόσθεσε

μάλιστα ότι «Υπάρχει πρόβλεψη να φέρουμε ένα νέο πλαίσιο για τη λειτουργία της αγοράς. Δεν έχουμε μπει σε τέτοιου είδους λεπτομέρειες με την τρόικα και δεν έχουμε μπει στο θέμα που υπάρχει διαφωνία. Ξαναλέω ότι η διαφωνία είναι εστιασμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Συμφωνούν απ’ ότι καταλαβαίνω οι δύο εταίροι της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση να λειτουργούν τα καταστήματα επτά Κυριακές το χρόνο. Από κει και πέρα σαν υπουργείο, υποστηρίζουμε την άποψη ότι τα μικρά καταστήματα μόνο αν το θέλουν, μπορούν να λειτουργούν για τις υπόλοιπες Κυριακές του χρόνου. Αυτό είναι που εγείρει αντιδράσεις από την πλευρά των δύο εταίρων».

Πάντως, ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να ζητήσουν να λειτουργούν και τα μεγάλα καταστήματα τις Κυριακές και τόνισε το ενδεχόμενο ρύθμισης που θα παρθεί με δεδομένη αυτή την περίπτωση.

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα